Kimmo Saarikko "Whoever controls the media, controls the mind" Jim Morrison

Hakkerit ja virus tuhoavat Suomen kansantaloutta

  • Autoveron kehitys
    Autoveron kehitys

Suomen taloutta tuhoavat hakkerit ja virus. Virus on euro, ja pahimmat hakkerit ovat Elinkeinoelämän tutkimuslaitos ja Suomen Pankki.

Etla on tutkimuslaitos, jossa ensin päätetään mitä halutaan. Sitten tehdään papereita ja pölinöitä ideologian tueksi.

Poliitikot ovat menneet etla-höplään. Jälki on ollut karmeaa ja peruuttamatonta.

Viimeisin heitto on Etlan ehdotus arvonlisäveron korottamisesta. Faktat näyttävät, että arvonlisävero on jo nyt hinnoiteltu niin yläkanttiin, että se taittaa Suomen talouskasvua.

Suomessa yleinen ALV on 24 %. Etlan ihannemaassa Saksassa se on viidenneksen alempi eli 19 prosenttia.

Jos nyt arvonlisäveroa nostetaan, saadaan taas sellainen etlavaatio, ettei mitään määrää. Siinä kävisi kuten kävi autokaupalle. Autoveron nosto ei lisännytkään verotuloja, vaan autokauppa hyytyi, ja verotulot hupenivat (ks. kuva).

Suomen talous on niin alamaissa, että jopa arvonlisäverokertymä on romahtanut. Heinäkuussa teollisuuden arvolisäverojen bruttokertymä vajosi edellisvuodesta 8,6 prosenttia ja kaupan puolella vajoaminen oli 4,9 prosenttia. Nettokertymä putosi huimat 9,4 prosenttia.

Viruksen torjuntaakaan ei osata. Suomen Pankki ja viimeksi sen asiantuntija Antti Suvanto uhkaa vielä pahemmalla lamalla, mikäli eurosta erotaan (linkki).  Suomen Pankin nelisataapäinen henkilöstö saa nykyään leipänsä eurosta.

Korkeatasoisten taloustieteellisten tutkimusten perusteella euron haitoilta ja vastuilta voidaan suojautua ottamalla käyttöön yhteisvaluutta Ruotsin kanssa. Mikään Suomen Pankin uhkakuvista ei toteutuisi, ja Suomen talouden vuosia jatkunut syöksykierre saataisiin viimeinkin käännettyä nousuun.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat