Kimmo Saarikko "Whoever controls the media, controls the mind" Jim Morrison

Vakaa euro onkin varsinainen liukumiina

Eurosta piti tulla dollarin veroinen maailmanvaluutta. Toisin on käynyt. IMF:n ja Die Weltin  tietojen mukaan eurofantasia on täysin epäonnistunut (linkki).

The share of the euro in foreign exchange reserves has fallen to its lowest level since the introduction of the single currency as cash in 2002

Kuva kertoo, miten euron osuus maailmankaupassa on enää vaivaiset 20,5 prosenttia. Euro ei koskaan noussut dollarin haastajaksi. Nyt euro on samalla vuoden 2002 tasolla, mistä se aloitti maailman valloituksensa.

Investoijatkaan eivät usko tai luota euroon, eivätkä varsinkaan Euro-Suomeen.

Euro on letkuissa, ja Suomi pihisee letkujen jatkeena. Kannattaa tutustua Ajatuspaja Liberan aineistoon, miten eurosta eroaminen kannattaa (linkki).

Kannattaa myös allekirjoittaa Paavo Väyrysen kansalaisaloite kansanäänestyksestä eurosta (linkki). Se saa pian tarvittavan määrän kannatuksia. Silloin euro ei enää ole pelkkä uskonto (linkki), vaan sen järkevyys pitää objektiivisesti arvioida.

Suomelle järkevintä on selvittää yhteinen valuutta Ruotsin kanssa. Olemme tutkitusti samaa optimaalista valuutta-aluetta, ja toisin kuin eurosta, tästä valuuttaliitosta Suomi hyötyisi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän kimmosaarikko kuva
Kimmo Saarikko

Samaan aikaan, kun Suomi hakee kilpailukykyä sisäisestä devalvaatiosta, eräällä sijoittajapalstalla on seuraava varsin karu toteamus ja ohje:

"Kakkoskvartaalin aikana dollarin osuus globaaleista valuuttavarannoista kasvoi, koska sijoittajat välittelivät euroa Euroopan velkakriisin takia. Kesäkuun pohjilta euro on vahvistunut jo noin 15 prosenttia."

Sisäinen devalvaatio on vitsi. Sitä tehdään, kun muuta ei osata/uskalleta.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Ei ole muuta vaihtoehtoa kuin vaatia valtiopetokset oikeuskäsittelyyn.

http://jormajaakkola.fi/Valtiopetokset%20Suomessa

Oma raha ja keskuspankkirahoitus on ratkaisu Suomen selviytymiseen.

Toimituksen poiminnat