Kimmo Saarikko "Whoever controls the media, controls the mind" Jim Morrison

Luterilainen kirkko on hylännyt Jeesuksen - kirkollisvero pitää lopettaa

Arkkipiispa Kari Mäkinen ja Helsingin piispa Arja Eskola ovat asettaneet rukousmattonsa Mekkaan päin. Samalla he pyllistävät Jeesukselle Kristukselle meidän vapahtajallemme.

Itse en kuulu kirkkoon, enkä ole uskovainen. Tunnustan tieteellistä maailmankatsomusta ja kristillistä etiikkaa.

Jeesus nasaretilainen eli ja taisteli Vanhan Testamentin yhteiskuntaa vastaan. Nyt Suomen piispat haluavat Vanhan Testamentin takaisin Suomeen, ja lähettää Suomen takaisin keskiaikaan.

Miksi näitä pappeja ja piispoja koulutetaan valtion varoilla yliopistoissa? Heillä ei ole mitään tekemistä tieteen kanssa, eikä heillä näytä olevan mitään tekemistä edes kristinuskon tai järjen kanssa.

Ne jotka haluavat näitä keskiaikaisia oppeja ja julistuksia tukea, niin voisivat tukea niitä ihan omista lahjoitusrahoistaan. Kirkollisvero pitää lopettaa.
 


 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (38 kommenttia)

Käyttäjän kimmosaarikko kuva
Kimmo Saarikko

En ole uskovainen, mutta kunnioitan syvästi kristillisiä arvoja

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Olisiko Jeesus kieltänyt rukoilemasta? Varsinkaan vielä ehkä jopa samaa jumalaa. Sanoisin,että ehkä Jessen opit on mennyt hieman pieleen,jos pitää taistella jonkun puolesta,koska yleensä se taisteluitta menetetään.

Käyttäjän kimmosaarikko kuva
Kimmo Saarikko

Ehkä olen aina ollut kristillisempi kuin mitä itse arkkipiispa on ikinä ollut.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Niinhän se on,kovasti kristillisiä kaikki ovat olleet ja siinä samalla sitten Jessen sanoma jäänyt varjoon.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kyllä kaikki verotuloja saavat kirkkokunnat pitää vapauttaa valtion holhouksesta, joka pakottaa kirkoissa rukoilemaan vaikka kansalaisia kurittavan hallituksen puolesta.

Käyttäjän kimmosaarikko kuva
Kimmo Saarikko

Kristillisyys on se viimeinen hengen pihahdus, mikä voi enää ikinä pitää suomalaista yhteiskuntaa kasassa. Kun Suomen talous romahtaa, ja kun kirkkokin romahtaa, hajoaa lopulta koko suomalainen yhteiskunta.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Siinä tapauksessa saa romahtaa,jos ainoa yhdistävä tekijä on uskonto. Kaikessa hyvässä ja pahassa..kuten sanoin,se mikä taistelulla on saatu,se taisteluitta menetetään.

Janne Suuronen
Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Sitten pitää rakentaa uusi kestävämmälle pohjalle.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Tuntuu varmaan hyvältä tuntea olevansa arvoasteikolla parempi kristitty kuin yleisinhimillisestä sanomasta puhunut Mäkinen.

Tosin rehellisyyden nimissä on todettava ettei arkkipiispan sanoma mitenkään asettanut kristinuskoa muiden edelle.

Siinä puhui inhimillisyys joka on yhteistä kaikille valtauskonnoille.

Olet nyt kehittämässäsi hierarkiassa voittaja. Onnittelut sinne huipulle!

Samuli Helminen

Mäkiselle on tärkeämpää muut kuin oma kansa, siis Suomalaiset. Ei ainakaan minua lämmitä tällainen jeesustelu..
Näin olen ymmärtänyt hänen puheistaan.

On hyvä jakaa vähästä mutta jos oma kansa kärsii, niin Mäkisen moraali on aika arveluttavaa, ihan kuin omalla kansalla ei olisi mitään merkitystä.

Jos vaikka tämän laittaisi ensin kuntoon.. ja moralisoisi sitten muuta.
http://www.asuntoensin.fi/asunto_ensin/asunnottomu...

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

"Jos vaikka tämän laittaisi ensin kuntoon.. ja moralisoisi sitten muuta"

Kirkon diakoniatyö on vuosikymmeniä tehnyt työtä asunnottomien eteen. Kyllä arkkipiispalla ON varaa moralisoida muita, jos tuo on kriteeri.

Arkkipiispa puhuu kirkon edustajana, ei hänelle ole mitään 'omaa kansaa', hän puhuu uskontonsa suulla, ei suomalaisen. Kummallisesti luet rivien välistäå, ettei 'omalla kansalla' olisi mitään merkitystä. Hänella KAIKILLA on merkitystä, eikä mitään 'ensin omat, sitten vasta muut' -mentaliteettia kuin sinulla nähtävästi.

Lisäys:

Ja piru vieköön tällaiset kommentit, jotka pakottavat ateistin puolustamaan kirkon edustajaa.

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Omissa selvityksissäni olen tullut tulokseen, että Mr. J. oli ehkä historiallinen henkilö, saarnamies (yksi tai useampia) joka toimi sen ajan kulttuureissa jo aiemmin syntyneiden vapahtajamyyttien mukaan. Jumalallisesta olemuksesta kertovat ihmeteot (sikäli kun eivät jälkikäteen sepitettyjä) voidaan selittää plaseboksi, taitaviksi silmänkääntötempuiksi tai haltioitumisen aikaansaamiksi suggestiokokemuksiksi (vrt. karismaatikkojen huuhaa-parantumiskokemukset). Teologit ja uskontotieteilijätkin ovat todenneet, että moni tarina on lisätty jälkikäteen evankeliumeihin niitä ylös kirjanneiden toimesta.
Tämä kristilliseksi etiikaksi nimitetty on ihmiskunnan selviämisen tarpeeseen kehittyneitä moraalisääntöjä ja elämänviisauksia, mitään jumalallista ei näytä niissäkään olevan.

Mikä taas ISIksen kaltaisien äärijärjestöjen edustajia ärsyttää, on länsimainen liberaaliuus. Miksi muuten hyökätä kahvilaa tai rock-konserttia vastaan. Tuohon liberaaliuuteen on luterilaisen kirkonkin mentävä, jos haluaa hengissä säilyä.

Janne Suuronen

Blogin suosittelu Saarikon omine kommentteineen lähellä. Monikin oivallus Kristinuskon merkityksestä (läntiselle) maailmalle.

Suuret tiedemiehet, kuten Konttinen, taas huvittavat. "Omissa selvityksissäni", kun puhutaan uskosta.

Saarikon esittelyissään kertoma mensan jäsenyys myös pohdituttaa.

Janne Suuronen

Ja hetken otsikon nikottelun jälkeen, miksipä ei. Anerahakausi meni jo vuosisatoja sitten.

Käyttäjän kimmosaarikko kuva
Kimmo Saarikko

Tsori, piti vastata edelliseen, mutta jostain Jeesuksen syystä vastaus hävisi. Olet ehkä havainnut, miten laskelmoivaa ja maita syleilevää nykyisten piippahattujen maailma on.

Käyttäjän jorkkajaatinen kuva
Jorkka Jaatinen Vastaus kommenttiin #13

Jep. Stadin piispan ja koko Suomen arkkipiispan paikkoja täyttävien päästöt vaikuttavat enemän bisnestilanteessaan epätoivoisten markkinointiyrityksiltä, kuin muistuttaisivat kristinuskosta.

Se antaa sanoman: "Meidän kiva kirkko suostuu mihin tahansa, kunhan pysytte kanta-asiakkaina!" Ei sillä Raamatulla niin väliä, ei Jeesuksella, ei kymmenellä käskyllä, eikä vallankaan Mooseksella eikä Paavalilla, kun niissä oli niin ikäviä rajoituksia. Tärkeintähän on että kaikilla on kivaa. Syntiä ei ole, ei rangaistusta, eikä siis tarvita sovitusta eikä pelastusta. Joten Jesse eläkkeelle, ja Raamatusta voi säilyttää kannet, kun niissä on niitä korukuvioita. Bailataan yhdessä ja siunataan kaikki. Polyamoriset ja eläinystävät sitten seuraavassa kirkolliskokouksessa. Mehän ollaan liberaaleja.

Kristinuskoa muistuttavista asioista puhuvia piispoja löytää onneksi vielä Suomesta, jos uskaltautuu kehä III ulkopuolelle.

Miten ihmeessä jengi on arvostanut Raamattua ja Kristinuskoa 2000 vuotta? Se ei johdu siitä, että kirkot olisivat joka kaudelle esitelleet "kauden hittitulkinnat", kuten vaatelehdet esittelevät mallit, värit ja kuosit - tälle kaudelle!

Kristinusko on säilynyt, koska jotkut ovat säilyttäneet sen, pysyneet siinä marttyyrikuolemaan asti. Eivät halpahintaisesti kysyneet ensin asiakkaan tarpeita, sitten julistaneet että meidän kristinuskomme (=uskontotuotteemme) tyäyttää juuri nuo tarpeet ja ajattelee juuri kuten sinä. Kun kumartaa kaikelle, tulee myös pyllistäneeksi kaikelle. Se ei ole tasa-arvoa, vaan johtaa tasa-arvottomuuteen: Lopulta mikään ei oo mitään, eikä millään ole arvoa, millään mitään välii.

Kuhan pysyt jäsenenä - ja maksat.

Käyttäjän kimmosaarikko kuva
Kimmo Saarikko

Verohallinnon sivuilla voit laskea, paljonko maksat kirkollisveroa. Voin sanoa, että paljon:
http://prosentti.vero.fi/VPL2016/Sivut/Henkilotied...

Janne Suuronen

Minusta taas tuo summa ei ole paljon. Ja vaikkei perustele edellistä lausetta, niin kyllä sitä paljon pöljempiinkin kohteisiin käytetään rahaa.

Käyttäjän kimmosaarikko kuva
Kimmo Saarikko

Kerropa mihin rahat menevät?

Janne Suuronen Vastaus kommenttiin #17

En tiedä. Kiitos. Herätit minut tutkimaan asiaan.

Henkilö- ja kokonaisverotukseemme nähden kirkollisvero toki on marginaalinen asia, mutta nyt sait minutkin kiinnostumaan, että mihin maksamani kirkollisverorahat menevät.

Käyttäjän vpsainio kuva
Vesa-Pekka Sainio

Kirkkojen (ev-lut ja ort) ja valtion erotus olisi tarpeen (verotusoikeus pois). Kirkko normaalina jäsenmaksuperusteisena yhdistyksenä kertoisi samalla sen, kuinka moni suomalainen haluaisi oikeasti olla osa yhteisöä siinä vaiheessa, kun postiluukusta kilahtaisi lasku eräpäivineen. Oma veikkaukseni on, että kirkon jäsenmäärä miltei puolittuisi. Tämä voisi olla toisaalta myös hyvä kirkolle, koska silloin sen ei tarvitsisi keksiä surkuhupaisia tempauksia (parkkihallihäät jne) ja voisi keskittyä rauhassa ydintoimintaansa oikeassa mittasuhteessa jäsenistöönsä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Yhteisöveron poisto olisi ensimmäinen askel.

Juhani Piri

En usko mihinkään raamatulliseen tms. Tiede on se mitä seuraan ja myös kyseenalaistan asioita. En myöskään tuomitse ihmisiä jotka haluaa uskoa johonkin, mitä tiede ei pysty todistamaan.

Itse olen vähävaraisesta perheestä ja ala-asteella koulun jälkeen toiminta oli seurakunnan järjestämä (liene ollut ilmaista, koska muuhun ei tainnut olla varaa). Taisin siellä olla ennen 1 luokkaakin hetken. Sain sieltä kivoja muistoja ja lämpimiä hetkiä.

Vaikka itse en uskokkaan jumalaan, niin silti maksan kirkollisveroa. Ihan sillä ajatuksella, että ehkä jonkun toisen perheen lapsi voi saada seurakunnan järjestämästä kerhotoiminnasta kivoja hetkiä, ettei tarvitse yksin kotona istua ja näpytellä pelikonsolia.

Omilta lapsiltani en kiellä uskonnon opetusta vaan haluan että heille opetetaan myös tämä uskonnollinen näkökanta. Vanhempana osaavat varmasti itse tehdä päätöksiä suuntaan jos toiseen, enkä heitä tuomitse valinnoistaan.

Saa nähdä mitä mieltä lapset ovat, kun aletaan puhumaan ristiretkistä ja uskonpuhdistuksesta. Ilmeisesti isis on tällä hetkellä siellä uskonpuhdistusvaiheessa. Kaukana nykymailmasta, mutta uskonto saa aikaan ikäviä asioita ja uskonnon varjolla on tehty ja tehdään ikäviä asioita. Sitä ei tulisi ikinä sallia eikä vähätellä. Osa ihmisistä lukee kirjoituksia kuin piru raamattua, valitettavasti.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Jos nyt rehellisesti oppihistoriaa kaivellaan, voidaan tietysti todeta, että Koraanin keskiaikainen tulkinta Jeesuksesta suurena profeettana on uudempi ja rationaalisempi kuin Raamatun, keskiaikaa vanhempi, tulkinta profeetasta Jumalan poikana.

Ymmärrän toki kirjoittajan viittaavan suurten massojen käytäntöihin. Pidän itsekin arabikulttuuria monissa asioissa kehittymättömänä ja olen varma siitä, että se voi, ennen pitkää, kehittyä vain samaan suuntaan kuin eurooppalainen.

Mitä nuo kirkon jäsenmaksuasiat sitten meille kuuluvat, kun emme niitä maksa? Olen kyllä samaa mieltä siitä, että termi "kirkollisvero" ei kuulu maahan, jossa on uskonnonvapaus. Valtion ja kirkon viimeiset siteet pitää purkaa.

Kirkon jäsenmaksujen ja piispojen yhteiskunnallisten puheenvuorojen liittäminen toisiinsa on mielestäni sekavaa ja hämärää demagogiaa. Ei minua kiinnosta, mitä mieltä "arkkipiispa" tai "kirkko" on jostakin ajankohtaisesta asiasta, mutta Kari Mäkinen on kiinnostava ajattelija.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Millä perusteella ajattelet,että arabikulttuuri voi kehittyä _vain_ samaan suuntaan kuin eurooppalainen? Mikä on se tekijä joka saisi kehityksen menemään vain yhteen suuntaan?

Eihän siellä tarvitse välttämättä kuin brutaalisti väkivalloin estää laiton kapinaliike eli demokratia. Silloin ei ole mitään mahdollisuuksia samaan suuntaan kuin eurooppa,koska yksilö jää kaiken varjoon.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Joko se kehittyy eurooppalaiseen suuntaan tai ei kehity ollenkaan: toinen kappaleesihan kuvaa nykyistä normaalitilaa.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #32

Entä jos eurooppalainen suunta ei olekkaan se oikea vaan on olemassa jokin kolmas vaihtoehto?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #33

En nyt puhunut siitä, mikä on "oikea". Kiinalaisista tai intialaisista lähtökohdista voidaan lähivuosisatoina kehittyä johonkin muuhunkin suuntaan, Jahven eli Allahin maisemista ei.

Demokratiakin olisi kiva, mutta kunhan nyt kuiva sekularismi etenee ensin.

Risto Laine

Kirkko on sen koko historiansa aikana tehnyt lehmänkauppoja maallisen vallan kanssa tai joutunut taipumaan siihen. Nyt on maallisen vallan ideologia humanismi, monikulttuurisuus ja monimuotoisuus höpinät. Kirkko seuraa, koska Valta.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Se oli lottovoitto, että valistusaika osui kristittyyn maailmaan. Islamilainen maailma oli edellä tieteissä jonnekin 1300-1400-luvulle ja sitten polut erosivat. Uskonnot olivat vahvoissa asemissa ja niinkuin sanotaan, kehitys kehittyi. Jos valistus olisi osunut islamilaiseen maailmaan, saattaisi nyt sieltä tulla suvaitsevia mies- ja naisimaameja tulla sotien repimään Eurooppaan opettamaan sivistyneille tavoille.
Se olisi varmasti viimeinen pisara eurooppalaisessa ehtoollismaljassa ja jos ei ristiretkijä olisi älytty tehdä ennen, niin voitaisiin jenkkiläisittäin todeta : Shit hit the fan. Puolin ja toisin.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

1200-luvulle tultaessa länsi-maat olivat jo kaikessa edellä muslimimaita.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016011520966524_...

"Pakistanilaisten parlamentaarikkojen esitys rangaistusten koventamiseksi lapsiavioliittojen järjestämisestä on kaatunut uskonnollisen elimen vastustukseen."

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Kirkot ja puolueet omat rahansa omin voimin kannattajiltaan kerätköön.

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Jeesus ei hyljännyt kirkkoa, vaikka kirkko ei tuntenut Jeesusta.

Luuk. 4

15. Ja hän opetti heidän synagoogissaan, ja kaikki ylistivät häntä.
16. Ja hän saapui Nasaretiin, jossa hänet oli kasvatettu, ja meni tapansa mukaan sapatinpäivänä synagoogaan ja nousi lukemaan.
17. Niin hänelle annettiin profeetta Esaiaan kirja, ja kun hän avasi kirjan, löysi hän sen paikan, jossa oli kirjoitettuna:
18. "Herran Henki on minun päälläni, sillä hän on voidellut minut julistamaan evankeliumia köyhille; hän on lähettänyt minut saarnaamaan vangituille vapautusta ja sokeille näkönsä saamista, päästämään sorretut vapauteen,
19. saarnaamaan Herran otollista vuotta".
20. Ja käärittyään kirjan kokoon hän antoi sen palvelijalle ja istuutui; ja kaikkien synagoogassa olevien silmät olivat häneen kiinnitetyt.
21. Niin hän rupesi puhumaan heille: "Tänä päivänä tämä kirjoitus on käynyt toteen teidän korvainne kuullen".
22. Ja kaikki lausuivat hänestä hyvän todistuksen ja ihmettelivät niitä armon sanoja, jotka hänen suustansa lähtivät; ja he sanoivat: "Eikö tämä ole Joosefin poika?"

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Eikös Jeesus sanonut olevansa kirkon kulmakivi? Jos hän ei sitä ole, kirkko on luopunut kristillisyydestään. Tämä kuulostaa meidän ev.lut. kirkolta. -Toisen tulkinnan mukaan Jeesus on kirkon kulmakivi, jolle toiset rakentuvat sydäminä, jotka kuuluvat hänelle. - Kirkko tekee myös hyvää työtä, en sitä kiellä, mutta niin tekee moni hyväntekeväisyysjärjestökin. Ev-lut.kirkon kannattaisi vähän miettiä sitä fokusta, eikä markkinoida itseään liikaa. Siitä kun ei ole mitään apua, päinvastoin.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Se oli itseasiassa Pietari, joka kirjeessään sanoi Jeesusta seurakunnan kulmakiveksi, ei Jeesus itse.

Kyseessä on siis se osa Raamattua, johon ainakin itse luottaisin kaikkein vähiten - se, jonka ovat kirjoittaneet apostolit jotka tuolloin olivat seurakunnan johdossa ja kirjeillään vakiinnuttivat valtaansa. Muunmuassa käskien myymään kaiken omaisuutensa ja kantamaan apostolien jalkojen juureen.

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen

Kyllä tämä asia kuuluu myös kirkkoon kuulumattomille ja yrityksille - edelleen.

Kun yritysten (yhteisöjen) kirkollisvero saatiin viimein poistettua tämän vuoden alusta, ajauduttiin itse asiassa vain ojasta allikkoon, jos kohta onhan tämä uusi malli yrityksille vähän suotuisampi:

"Vuoteen 2015 saakka yritykset maksavat yhteisöveroa, josta osuus menee seurakunnille. Vuonna 2013 kirkolle maksettava osuus oli 105 miljoonaa euroa. Vuodesta 2016 vero-osuus korvautuu suoralla valtionrahoituksella, jonka suuruus on 114 miljoonaa euroa." eroakirkosta.fi

Olen sitä mieltä, että kirkko ja valtio pitää erottaa kokonaisudessaan. Kirkon jäsenet rahoittakoon sen toiminnan - myös humanitaarisen, johon joku täällä kohta vetoaa. Nämä kirkolle allokoitavat budjettirahat voidaan käyttää paremmin ja ohjatummin muiden järjestöjen kautta.

Aika "mielenkiintoinen" tilannehan tässä on syntymässä, kun luterilaisen kirkon tiloissa opetetaan kohta islamin uskoa. Ymmärrän kyllä kirkon rivijäsenten huolen.

Mäkinen esikuntineen ovat jo niin epätoivisia tyhjyyttä kumisevien kirkkorakennusten kanssa, että kaikki kelpaavat. Näin saadaan nostettua käyttöastetta ja perusteet tämän täysin vääristyneen tilanteen jatkuvalle rahoitukselle.

Samalla vaan meistä tehdään kaikista velvollisia taloudellisesti tukemaan myös islamin levittämistä tähän yhteiskuntaan. Itse en koe sitä tarpeellisena. En missään muodossa.

Toimituksen poiminnat