Kimmo Saarikko "Whoever controls the media, controls the mind" Jim Morrison

Suomesta yksipuoluemaa ja Pohjolan Itä-Saksa?

  • TS:n kuva traktorimarssilta
    TS:n kuva traktorimarssilta

Suomalaisen yhteiskunnan poliittinen korridori on kapeutunut valtaapitävän etuoikeiston bulevardiksi. Kulunut vuosi on osoittanut, että kaikki puolueet ovat käytännössä yhtä ja samaa ideologiaa. Puolueesta riippumatta oppositiossa kyllä näytöksenomaisesti ollaan toista mieltä, mutta hallituksessa on tehty, ja tehtäisiinkin sitä yhtä ja samaa politiikkaa.

Perussuomalaisetkin asettuivat ruotuun ja lopettivat EU- ja eurokritiikin. Puolue on hissun kissun lopettanut myös maahanmuuttopolitikoinnin.

Viimeisimmän Ylen puoluemittauksen merkittävin muutos oli, että enää vain 58 prosenttia halusi kertoa kannattavansa jotain puoluetta. Tuoreen EVA:n tutkimuksen mukaan 78 prosenttia vastaajista oli sitä mieltä, että puolueet ovat etääntyneet tavallisten ihmisten ongelmista. Vain 15 prosenttia oli toista mieltä.

Kansa on noussut totalitaarisille valtioille tyypillisesti barrikadeille. Viimeisen vuoden aikana kansanryhmät opiskelijoista eläkeläisiin, ja työttömistä työllisiin ovat järjestäneet massamielenosoituksia. Tänään on vuorossa viljelijöiden valtakunnallinen traktorimarssi.

Yksipuoluemaalle tyypillisesti Suomessa mediastakin on tullut jotain, jota jotkut kutsuvatkin Neuvostoliiton Pravdaksi. Pintaa kyllä raavitaan, mutta perustavanlaatuisia asioita, kuten Euroopan Unionia tai euroa ei kyseenalaisteta. Helsingin Sanomien ja Ylen journalismi ovat kuin toistensa kaikuja. Maakuntamedia toistaa samaa paikallisilla nuoteillaan.

On vain ajan kysymys milloin valtaapitävät ja systeemistä hyötyvät alkavat vaatimaan rajoituksia kokoontumisvapauteen. Sitäkin on jo väläytelty yleiseen turvallisuuteen vedoten. Myös sanan ja mielipiteen vapautta on haluttu suitsia mm. syyteuhkilla. Ennakkosensuurin käyttökin on ollut esillä. Valistuneet toisinajattelijat ovat vähissä tai vaikenevat leimakirveiden pelossa.

Tällä menolla Suomesta tulee samanlainen talousmahti ja suurvalta kuin DDR oli aikoinaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Koska Itä-Saksaa ei enää ole, voidaan pikemminkin todeta, että Suomi lähenee Pohjois-Korean käytäntöjä, ainakin sananvapauden suhteen.

Käyttäjän kimmosaarikko kuva
Kimmo Saarikko

Uusi ilmiö on todellakin se, että yksikin "väärä" tai huolimaton ilmaisu, niin voi joutua kepin nokkaan.

Seppo Hildén

"Tällä menolla Suomesta tulee samanlainen talousmahti ja suurvalta kuin DDR oli aikoinaan."

Innokkaana penkkiurheilijana en panisi tätä pahakseni. Urheilun suurvalta Suomi. Jes!!

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Aika luonnollinen on kehitys vanhan DDR:n suuntaan. Kaikki puolueet ovat sitoutuneet tiukasti euroon. Perussuomalaiset ehkä enemmän olosuhteiden pakosta, mutta kuitenkin. Politiikan ylätasolla vallitsee liikuttava yksimielisyys.

Euro edellyttää meiltä kurjistavaa politiikkaa, joko palkanalennuksia tai lisää työttömiä. Velkaelvytyksellä ei pitkälle pötkitä. Olemme valuutta-alueen reunalla. Investointeja ei ole ennenkään tehty periferiaan. Tässä tilanteessa kuitenkin osingonjako toimii ja verosuunnittelu kukoistaa.

On aika kummallista, että tilanteeseen ei haeta laajemmalti ratkaisuja. Luulisi jokaiselle päättäjällekin olevan selvää, että sisäisen devalvaation tie on tulokseton ja vain ajaa meidät entistä syvemmälle.

Korkeiden politiikan portaiden seuraava askelma on EU-virka. Eihän vain tämä tee todellisuuden näkemistä vaikeaksi. Kansallisuusaatteet ovat myrkkyä liittovaltiolle. Tiukka kansallisten etujen ajaminen asettaa ajajat huonoon huutoon federalistien silmissä.

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Puolueet ovat ahkerasti syöneet luottamuspääomansa ja tilanne alkaa olla jo vaarallinen.

Voimme hyvikin joutua samankaltaiseen tilanteeseen kuin USA, jossa Trump saattaa tulla valituksi seuraavaksi presidentiksi, koska poliittisen eliitin uskottavuus on mennyt.

Vaikea todellakin enää keksiä mitä puoluetta voisi vilpittömästi kannattaa.

Käyttäjän kimmosaarikko kuva
Kimmo Saarikko

Aivan - Suomen tilanne on huolestustava. Ei tällaista aikaisemmin ole ollut.

Käyttäjän kimmosaarikko kuva
Kimmo Saarikko

Yhden aatteen kannattajille toisinajattelijat ovat sitä kiusallisempia, mitä enemmän oikeassa nämä ovat.

Otetaanpa esimerkiksi Paavo Väyrynen ja hänen tuorein kirjoituksensa täällä Puheenvuorossa, jossa hän kertoi jättäneensä kansalaisloitteen puhemiehelle:

"Luovutan Teille kansalaisaloitteen kansanäänestyksen järjestämiseksi Suomen jäsenyydestä euroalueessa. Kiitän kaikkia niitä 53 425 suomalaista, joiden tuella aloite saadaan nyt eduskunnan käsiteltäväksi."

Ja eikös vain kirjoituksen alle ilmesty henkilöön menevä ja leimaava ja halventava kommentti:

"Taas tuli Paavo Väyryseltä niin paksua höpö-höpö-juttua, ei voi muuta kuin ihmetellä kuinka Väyrynen jaksaa jauhaa omaa höpötystään."

http://paavovayrynen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2134...
P.s. Kirjoituksella on tällä hetkellä 680 FB-jakoa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Väyrynen uutistoimisto Interfaxilla: kysymys on Suomen "taloudellisesta ja poliittisesta itsenäisyydestä."

http://www.interfax.ru/world/497991

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"kysymys on Suomen "taloudellisesta ja poliittisesta itsenäisyydestä."

Paavo on oikeassa.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Suomen taloustilanne on samanlainen, kuin DDR:ssä - leikitään hyvinvointivaltiota, vaikka tuotantokoneistokin jo rappeutuu.
Toivottavasti maamiinat eivät tule takaisin. Muuten ne sijoitetaan länsirajalle - Suomen puolelle.

Käyttäjän kimmosaarikko kuva
Kimmo Saarikko

Hyvin todettu. Autokanta oli DDR:ssä tuoreempi kuin Suomessa.

Käyttäjän kimmosaarikko kuva
Kimmo Saarikko

Eduskunnan talousvaliokunta on 8.3.2016 matkustanut Meksikoon ja Kuubaan.

Meksikossa valiokunta keskustelee sekä edustajainhuoneen että senaatin jäsenten kanssa maiden kahdenvälisistä suhteista, televiestintäalan reformista ja 4G-hankkeesta sekä muista ajankohtaisista talousasioista.

Kuuban vierailukohteita ovat muun muassa maan parlamentti, ulkomaankauppaministeriö, kauppakamari sekä Marielin erityiskehitysalue. Valiokunta käy myös Kuuban keskuspankissa sekä Havannan yliopistossa.

https://www.eduskunta.fi/FI/tiedotteet/Sivut/Talou...

Toimituksen poiminnat