Kimmo Saarikko "Whoever controls the media, controls the mind" Jim Morrison

Rajatarkastukset järkyttävät!

Schengen sopimuksen rakoilut ja mahdolliset rajatarkastukset järkyttävät EU-kansalaisia.

Kävin tänään S-marketissa. Minulla on kukkarossa S-kortti. Laitoin kukkaron lähelle kortinlukijaa ja sain ostoksesta bonukset S-tililleni. Sitten laitoin maksua varten pankkikortin ja näppäilin tunnukset. Mikä vaiva! Olin pakahtua raivosta.

K-kaupassa ja Siwassa minun pitää vetää etukortti mekaanisesti lukijasta. Toivottavasti siitäkin joskus vielä päästään. Lisäksi luottokortista pitää näppäillä tunnukset. Järkyttävää!

Verkko-ostokset  tulevat Suomeen yhtä nopeasti Yhdysvalloista kuin Saksasta. Ruotsistakin ne tulevat nopeammin kuin euromaa Suomesta.

Kun hakee postista Suomesta tai Saksasta tai mistä maasta tahansa tulleen paketin, pitää esittää henkilöllisyyspaperit. Sellaista ihmisten ja tavaroiden vapaata liikkuvuutta olemme saaneet, ja sellaisesta maksamme joka vuosi EU-maksuina suuret summat.

Järkyttävän järkyttävää!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (31 kommenttia)

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Mutta kun se on niin vulgaaria ja ei-vapaata! Lentokoneissa, autoissa ja junissa penkeilleen vyötettynä ennalta määrätyillä ja tarkkaan hahmotetuilla reiteillä liikkuvat, absoluuttisen vapaat ihmiset ahdistuvat moisesta.

Käyttäjän kimmosaarikko kuva
Kimmo Saarikko

Aivan - junassakin koduktööri kysyy lippua. Mitä sanoo ihmisoikeudet ihmisten vapaasta liikkumisesta tähän?

Pekka Heliste

Konnarihan kysyy vain lipun, ei henkilöllisyyttä ellet kerjää alennusta.Eikä sitäkään ole tarkistettu kertaakaan vaikka ajan eläkeläislipulla

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Onko Suomi ja EU kulkemassa kohti Iso Veli-valvoo järjestelmää? Kohta pitää ottaa EU-siru ranteeseen tai pedon luku 666 otsaan?

Käyttäjän kimmosaarikko kuva
Kimmo Saarikko

Montakohan kertaa suomalainen meppi joutuu todistamaan henkilöllisyytensä ennen kuin pääsee Helsinki-Vantaalta Brysseliin?

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Kukaan ei ole pakottanut ottamaan ns. "etukortteja" on ihan oma valinta jos haluaa olla eri kauppaketjujen "torppari"

Käyttäjän kimmosaarikko kuva
Kimmo Saarikko

Otapa lento vaikkapa Pariisiin, ja kerro pääsitkö perille ilman minkäänlaisia identiteettejä ja tarkastuksia. Eli ihan niin kuin lenkkipolullasi olisitko mielikuvissasi Pariisiin menossa?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#5. EUROSTOLIITTO kutsuu finanssikriiseineen ja ylivelkamaksuineen ja muine ,uusiutuvine maksumurheineen: Oletko valmis pakkopaitaan vai vapauteen? EMUun SUOMI vietiin epädemokraattisesti väkisin ilman kansanäänestystä: Päästiinkö EU:n ytimeen? Mutta kuka maistelee NYT pahanmakuista EMU-kakkua nahkurin orsilla poliittisessa paitsiossa? Pressa Niinistökin on hiiren hiljaa puhumisistaan: Kertaus on opintojen äiti politiikassakin! Ettei totuus vain unohtuisi:

EMU-PÄÄTÖS EDUSKUNNASSA: LIPPONEN + NIINISTÖ PUOLESTA - AHO VASTAAN:

http://www.youtube.com/watch?v=PwEbyUactDE

KUKA pyyhkii NYT nämä EU/EMU-valuviat, demokratiavajeet, säännösten rikkomiset, erilaiset systeemikriisit ja möröt pois Suomesta ja EU:sta? KUKA? SDP vai Kokoomus? Vai molemmat?

Ovatko Lipposen lupaamat työmarkkinat joustaneet vaiko kiristyneet euroaikoina? Onko hyviä ratkaisuja löydetty EU/EMU/EKP:n ongelmiin? Onko Suomen talous parempi nyt kuin ennen euroon siirtymistä? jne...

Mitä nykyhistoria todistaa vakuuttavasti euro/EMU-päätösten riskeistä ja "ihanuudesta" Suomen ja koko euroalueen suhteen. Miksi puhellaan Brexitistä, Grexitistä ja jopa Fixitistäkin? Miksi Ruotsi, Britannia ja Tanska eivät liittyneet tuohon "autuuden" rahaliittoon? Olivatko ne kaukaa viisampia kuin EUROSTOLIITTOON haluavat EUfooriset ja EUROmaaniset SDP ja Kokoomus?

Käyttäjän pii3719 kuva
Pertti Ikonen

Saattaa sinunkin ääni kellossa muuttua kun postinjakaja jakaa postintuloilmoituksen väärään osoitteeseen ja siitä vaan sitten ilman saapumisilmoituksella noutaa lähetteen.

Käyttäjän kimmosaarikko kuva
Kimmo Saarikko

Juurikin sen takia ei onnistu muiden ihmisten tavaroiden hakeminen Postista, kun siellä kysytään paperit ja henkilöllisyydet. Se on juurikin niin raivostuttavaa!

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Muistanpa aikaa kun ulkomailta ei ihan niin vain tilailtu. Tai kun tänään laskit hinnan Italiasta tai Saksasta tilaamallesi tarvikeelle niin parin päivän päästä se olikin valuuttakurssimuutoksesta johtuen jotain ihan muuta. Tai mitä maksoi firmoille kun rekat seisoivat rajalla.

Kotimaisten etukorttiasiakkaat taas syövät loisen lailla meikäläisten pöydässä, lupaa kysymättä. Siksipä kannattaa ostoksetkin hankkia paikoista jossa etukortteja ei tarvita.

Käyttäjän kimmosaarikko kuva
Kimmo Saarikko

"Siksipä kannattaa ostoksetkin hankkia paikoista jossa etukortteja ei tarvita."
Eli leipäjonoista.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Eipä ole tarvinnut vaikka 90-luvun alkuvuosina kävi mielessä. Harmitti että ne tuli niin myöhään kun niitä aiempinakin vuosikymmeninä olisi tarvittu maassamme.

Kylmäkuljetuksten yleistyminen, nopeutuminen ja tehostuminen, myös rajatarkastusten poistumisen ansiosta, on onneksi saanut aikaan sen että yhä kauempaa on mahdollista hankkia tavaroita edullisempaan hintaan.

Kotimaan kalleuteen osasyyllisiä ovat nämä itseään eliitiksi kuvittelevat etukorttiasiakkaat. Onneksi nykyään on vaihtoehtoja. Aina ei ole ollut.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #12

#.12. Välistävetäjät pois markkinoilta, niin hinnat halpenevat. Tosin deflaatio on nyt "halpuuttanut" EKP:n harmiksi kuluttajan ostoskoria.

Deflaatio on EKP:n pahin vihollinen. HINTAVAKAUTTA on alenevien hintojen deflaatiossa vaikea saavuttaa ja etenkin miinuskorkojen aikaan EKP:n inflaatiopolitiikka hakusessa! SYY: Saksan maailmansotien traumaattinen hyperinflaatiopelko estää.

http://www.taloussanomat.fi/porssi/2016/01/20/tata...

Rajatarkastusten, pakolaisvirtojen sekä Schengen-sopimuksen ja deflaation lisäksi EMU:ssa ja EKP:llä on myös liian rahan ongelma. Kun löysää rahaa on liikaa markkinoilla, jolle ei ole tuottavaa osoitetta, niin korko menee miinukselle. Tallettajat ovat siinä kärsijöitä. Mitähän jos Kiina vaatisi Yhdysvaltoja maksamaan velkansa? Kuinka EU/EMU/EKP:n käy ongelmavyyhdissään?

http://www.talouselama.fi/uutiset/euroalueen-uusi-...

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Aikaisemmin ei ollut edes hihamerkkiä, josta suomalaisen tunnistaisi Saksan esim. rajalla. Mutta siihen riitti passin kannen vilautus. Sen teksti FINLAND riitti ja tullivirkailija Fritz, Hans tai Gretchen moikkasi.

Kun Hollannista ajoi suomalaisrekkarein Belgiaan, piti vielä v. 1979 hidastaa rajan lähellä vauhtia liikennemerkin vuoksi peräti 50km:iin tunnissa.
Että elämä on voinut olla pirullista...

Käyttäjän kimmosaarikko kuva
Kimmo Saarikko

Nyt meillä on ensi kerran 60 vuoteen kontrollit passivapaan Pohjolan alueella.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Tämä ajaa Tukholmasta Turkuun keikkailevat ja ryysyjä kaupungintalon parkkipaikalla vaihtavat taskuvarasliigat kohtuuttoman huonoon asemaan...

Pekka Heliste

Tuo kaupan kassa perustu läheisyyteen.Rajavalvonnassa se merkitsee kulkeimista valvoton portin läpi ja jonkun on varmistettava, että ohikulkija on se, joka on passissa.

Auromaattisessa valvonnassa löydetään vain varastetuksi ilmoitetut passit

Mutta passin ja sen haltijan yhdistämiseen tarvitaan tarvitaan ihminen, joka tarkistaa, että paasin kuva vastaa ohittajaa.Luotettava tunnistus vaatii 30-1 minuutin tarkastelun.Muuten käy kuin äskettäin tapahtui eräälle hnekilölle:Iso partainen mies kävi ulkomailla tyttöystävän passilla

Kuljin aikoinaan paöjon Baltiassa ja Baltiasta Saksaan.Viron ja Latvian raja pelasi jotenkuten, jos ei sattunut busseja.Latvia-Liettua, Liettua-Puola ja Puola-Saksa vaati jo tunteja per raja.

Nyt kun liikennemäärät ovat kasvaneet niin varmaan ajatkin kasvavat.Erityisesti työmatkaliikenne on kasvanut ja jo puolen tunnin lisäys rajalla lisää työpäivän pituutta

Eikä se tavarakaan enää kulje vapaasti, sillä kuorma-autot pitää tarkastaa jänisten vuoksi.

Ja esim Tornio-Haaparanta golfkentälle pitäsi reikien väliin järjestää passintarkastuspiste.

Ja kuten tunnettua, ei se lentoliikennekään salamliikennettä ole vaikka lennetään 900 km /tunnissa. Lentokenttärutiineihin pitää varata 1-2 tuntia

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Kun Tanskan ja Ruotsin välille laitettiin rajatarkastukset, epäiltiin suureen ääneen, että siitä tulisi katastrofi eivätkä ihmiset pääsisi töihin tai muuten vain toiselle puolelle odottamatta tuntikausia. Niin ei kuitenkaan käynyt, vaan passintarkastus on käynyt tosi juohevasti. Tämä on vain tällaista pelottelua.

Pekka Heliste

"Maiden välillä, Juutinrauman siltaa pitkin kulkee päivittäin töihin noin 15 200 ihmistä, joista 8 000–9 000 kulkee junalla. Uusien rajatarkastusten takia aiemmin 35 minuuttia kestänyt työmatka uhkaa venyä tuntiin ja 20 minuuttiin.

Alueen asukkaat ja yritykset ovat raivoissaan. Pelkästään menetetystä ajasta arvioidaan syntyvän 1,5 miljoonan kruunun lasku joka päivä. Pidemmällä aikavälillä laki uhkaa alueen talouskasvua ja houkuttelevuutta työssäkäyntialueena."

http://www.kauppalehti.fi/uutiset/tunteet-kuumenev...

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Biometrisen tunnistuksen kehittyminen poistaa kaikki, myös Saarikon mainitsemat, ongelmat.

Tunnistus perustuu kasvojen yksityiskohtien tunnistamiseen. Kamera vertaa kuvia Europol-alueen poliisien tunnistuskuvarekisterien sekä passi- ajokortti ym. rekisterien kuviin.

Jos järjestelmä tunnistaa ohikulkijan, niin se hakee automaattisesti rikos- ja etsintäkuulutustiedot ja tarvittaessa hälyttää valvontapisteelle ei-toivotun henkilön saapumisesta. Tämän jälkeen rajavartijat tai poliisit tekevät varmentavan tunnistuksen.

Tämä ei ole science fictionia, vaan olemassa olevaa todellisuutta, jota eri valtiolliset tahot kilvan koeponnistavat eri maissa vaihtelevalla menestyksellä.

Biometriset järjestelmät eivät takaa sitä, etteikö niiden ohitse pääse huomaamatta tai tunnistamatta rajaa ylittäessään. Vaikeammaksi se rajan yli livahtamisen kuitenkin tekee, koska kone tunnistaa ihmisvirrasta erehtymättä jokaisen poliisin rekistereistä löytyvän henkilön.

Kymmenen vuoden kuluttua saatamme olla ja todennäköisesti olemmekin siinä tilanteessa, että poliisin liikennevalvontakamerat ja poliisiautoissa olevan rekisterikilven lukemiseen tarkoitetut kamerat suorittavat tätä samaa työtä.

Sitten järjestelmään liitetään kunnalliset valvontakamerat.

Seuraava vaihe onkin jo kuin science fiction tarinoista, kun kauppaliikkeet ryhtyvät tunnistamaan omia asiakkaitaan omien rekisteriensä perusteella.

Ihmisvoimin tehtävää rajavalvontaa kuitenkin tarvitaan niin kauan kunnes Afrikka ja Lähi-itä eristetään Euroopasta sillä tavalla, ettei sieltä pääse Eurooppaan muutoin kuin turistina tai työ- tai virkamatkalle.

Niko Sillanpää

Kyllä. Biometrinen passi ratkaisee osoitetusti tämän ongelman.

Eikä rajatarkastuksia tarvita kuin niiden valtioiden rajoille (Kreikka, Italia ja Espanja), jotka eivät hoida Schengen-ulkorajan velvollisuuksiaan. Lisäksi rajatarkastukset tarvitaan ideologisesta hulluudesta kärsivän Ruotsin suuntaan.

Pekka Heliste

Eivät nykyisten terroritekojen ja rikosten tekijät ole rekisterissä. Terroristit ovat siitä käteviä, että he osaavat lähettää ei-rekistereissä olevia .

Ja valtaosa on ollut kotimaisia, joten heihin ei rajavalvonta ei tehoa

Sama koskee rikollisia, ei hietäkään saada kiinni rajalla kuin harvoin

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Ketä järkyttävät, ketä eivät. Ei kai kukaan ota tämän kirjoituksen valitusta tosissaan?

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Ei varmasti otakaan, mutta kommenteissa on mielenkiintoisia ajatuksia.

Hankkiessani puhelinliittymää kodinkoneliikkeessä kysyi myyjä henkilötunnustani. Oli varmasti pienimmän riesan tie luetella sotu hänelle saman tien, mutta mitä seurasi? Myyjä otti puhelun johonkin, ja rallatteli henkilötietoni selväsanaisesti ja suureen ääneen. Siinä meni sotuni kerralla jakeluun paitsi puhelimitse, myös "livenä" kaikille korville kauppaliikkeessä!

Turvallisuudessa, kontrolloimisessa ja tietosuojassa on monia vivahteita, rajatarkastukset yhtenä muiden joukossa.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

#25
Tässä itse toimenpide on ymmärrettävä - asiakas on voitava tunnistaa - mutta toteutus meni väärin. Ei tällaisia tietoja kuulu kylille huudella. Vaikka tuskinpa moni pystyisi tai edes vaivaituisi painamaan toisen henkilötunnusta mieleensä.

Ajatellaanpa toisaalta vaikkapa prepaid -liittymiä, joiden avulla rikolliset pääsevät toimimaan anonyymisti. Yhden vapaus on siis usein toisen vahinko.

Kalervo Kyyrönen

S-kortilla varmaan aukeaa taivaankin portit heh heh!

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Nuo etäluettavat kortit ovat tosiaan ärsyttäviä. Jos on maksukortissa etäluku, ensin pitää piipauttaa etukortti ja sitten vasta maksukortti ja se ottaa sen tosi hitaasti. Jos laittaa väärään aikaan, ei ota ja pitää laittaa uusiksi. Näpyttely on usein nopeampaa.

Mitä tulee rajatarkastuksiin, ongelma taitaa olla vähän suurempi kuin matkustajille aiheutuva vaiva. Jotta matkustajan passi luetaan, jonkun pitää lukea se. Ympärivuorokautisesti. Yksi ihminen per rajanylitysasema ei riitä, vaan niiden pitää olla riittävästi miehitettyjä. Pelkät passintarkastajat eivät riitä, pitää myös olla turvallisuudesta huolehtivaa väkeä, jos jollakulla ei olekaan asiat kunnossa. Koska kaikki eivät rehellisesti myöskään näytä passiaan ja pakettiauton takatilassa voi olla ne 30 pakolaista, pitää ehkä myös järjestää ajoneuvojen tarkastuksia ja niin edelleen.

Jos joku sitten haluaa päästä rajan yli luvatta, voisi tämä kävellä rajanylitysaseman ympäri ja nousta taas autoon. Jos siihen laitetaan 50 metriä aitaa, sen kiertämiseen menee sitten minuutti. Jotkut voivat olla valmiita käyttämään tunteja aidan kiertämiseen, joten aitaa tarvitaan aika paljon. Urheilullisemmat kiipeävät yli, suorasukaisemmat tekevät reijän. Rajatarkastukset siten synnyttävät tarpeen myös uskottavalle rajavalvonnalle, joka sitten alkaakin maksaa ihan oikean paljon.

En tiedä paljonko tuo maksaa, mutta ainakin se on paljon enemmän kuin kortin piipautuksen vaiva. Sinällään joku varmasti tietää paljonko tuo maksaa, kun järjestelmä Euroopassa oli ennen tuollainen.

No Suomessa se aitojen pystyttäminen ei juuri maksa, kun toisiin EU-maihin pääsee täältä vain 1-80 kilometriä leveän vallihaudan yli.

Pekka Heliste

Näin on, rajatarkastuspisteet eivät ratkaise mitään.Rajatarkastuspisteet voi kiertää helposti ja niinpä rajat on aidattava ja järjestettävä vartiointi

Kulut ovat valtavat

http://www.taloussanomat.fi/ulkomaat/2016/02/22/sc...

Käyttäjän ReijoMatilainen kuva
Reijo Matilainen

Älä muuta virka, eikä siinä vielä kaikki. Ihan selviytymisen rajavyöhykkeellä elin viime vuoden reissuillani, kun Ruotsissa ei ollut eurot käytössä. Ja kun menin sieltä Norjaan, niin taas oli valuuttahelvetti todellisuutta.
Mutta Britanniassa sitä vasta ihminen alistetaan, sillä siellä on erinäköisiä puntia, Englannilla omat ja skoteilla omat. Katsoin heitä ihan sillä silmällä, että kuinka vaikeaan jamaan on ihmiset siellä saatettu. Näyttelivät ansiokkaasti ettei asia heitä haitannut pätkääkään, kuten ei ruotsalaisia eikä norskejakaan kruunupainajaisissaan.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Valuutanvaihto ei haittaa paitsi tilanteissa jossa ylität usean valtion rajat muutaman päivän tai viikon sisällä. Näin käy juuri manner-Euroopassa.

Siinä vaiheessa se alkaa haitata, niin yksityisiä kuin yrityksiäkin, kun ostat tai myyt tavaraa tai palveluja yli rajojen. Tämänpäiväisellä valuuttakurssilla laskemasi sopiva kate voi huomenna olla kannattavuusrajan alla. Kuka vastaa?

Ja toisin kuin väitetään, ei valuutan heikkeneminen saa aikaan start-up yritysten buumia. Nyt kun euro on laskenut USD:hen nähden, ei ostaminen jenkeistä suinkaan ole vähentynyt. Se tarkoittaa että kotimaiseen kulutukseen jää kulutettavaa vähemmän.

Oman valuutan automaattista autuaaksitekevyyttä mainostavien kannattaisikin katsoa miten ostovoima, inflaatio ja korot nyt menee vaikka Venäjällä tai Zimbabwessa. Taitaa olla kliffaa maata puun alla kun keskuspankin vauhdilla painama oma valuutta tuo automaattisesti ostovoimaa, mersuja ja audeja ladojen sijaan.

Toimituksen poiminnat