Kimmo Saarikko "Whoever controls the media, controls the mind" Jim Morrison

EU tekee kansanäänestysdirektiivin?

Brexitin takia Euroopan Unionin komissio valmisteleeko kansanäänestysdirektiivin.

Kansanäänestykset olisivat jatkossakin sallittuja, mutta niissä ei olisi äänioikeutta mm. seuraavilla ihmisillä: populistit ja nationalistit ja varmuuden vuoksi vielä iäkkäät, tyhmät ja harhaiset ihmiset.

Populististeja ja nationalisteja ja muuten vajavaisia olisivat kaikki, joilla on jotain Euroopan Unionia vastaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

Hei, liitä kieltolistalle pessimistit, jotka eivät usko siihen, että talouskasvu alkaa huomenna... (Nythän pitäisi Suomessakin ison buumin olla menossa, mutta on sitä luvattukin kerran puolessa vuodessa vuodesta 2008).

Käyttäjän kimmosaarikko kuva
Kimmo Saarikko

Sveitsi on pelottava esimerkki siitä, miten syvälle maa voi vajota, kun on kansanäänestykset.

Risto Laine

Eipä se kaukana ole, kun on seurannut "tiedostavien" ihmisten pahaa oloa.

Käyttäjän MarkkuJohannesLikitalo kuva
Markku Likitalo

Olisiko yläikäraja äänestämiseen mitään?

Risto Laine

Voisi olla hyvä ajatus, mutta kannatan mielummin alaikärajakasi 40 vuotta. Nuoria on helppo manipuloida ja he yleensä kiipeävät puuhun jos joku puhuva pää niin kehottaa.

Jopa Hitler tiesi tämän faktan muistelmissaan: Hallitse nuoret, niin hallitset tulevaisuuden.

Eipä ole ihme, että kaikki sekopäiset ideologiat vetävät nuoria, kuin hunaja mehiläisiä.

Käyttäjän MarkkuJohannesLikitalo kuva
Markku Likitalo

Nuoret joutuvat selviämään pitempään, opiskelut, työnhankinnat, perheidenperustamiset ym.

Nuorista selvästi suurin osa äänesti eun puolesta, ne jotka brexitiin "syyllistyivät" ovat jo asuntonsa maksaneet ja lapsensa maailmalle laittaneet huolettomat vanhat ihmiset.

Kyllä vanhat ovat ihan samalla tavalla vedätettävissä, lisäksi haittana on menneisyydenkaipuu. Ei heidän tarvitse välittää enää mistään kun kaikki on saavutettu mitä elämässä voi saavuttaa, eikä vuosiakaan niin paljoa jäljellä ole.

Yläikäraja äänestykselle 40 vuotta.

Risto Laine Vastaus kommenttiin #7

Niin se taitaa olla, jopa minä äänestin aikanaan suomen EU jäsenyyden puolesta ja seurannut EU:n kehitystä sen koko elinkaaren ajan. On tullut erittäin vahva käsitys, että meille myytiin vain unelmia, höttöä. Ihmisellä tuppaa olemaan sellainen elämän kaari, jossa tieto ja viisaus karttuu iän myötä, se ei ole mitään "menneisyyden kaipuuta", vaan realielämän hyväksymistä, miten maailma toimii ja mihin tuloksiin ollaan päädytty.

Käyttäjän MarkkuJohannesLikitalo kuva
Markku Likitalo Vastaus kommenttiin #8

Nythän ne siellä googlailevat, että mikä se on se EU. Jälkiviisaus on toki parasta viisautta, mutta aina sitä ei voi käyttää. Pitäisi suunnitella myös tulevaisuuttakin. Unelmahöttöä tarjoavat populistiset liikkeet, ne jotka pitävät katseen tiukasti menneisyyteen. EU on kyllä helppo syntipukki vaikka mihin tahansa maailman murheeseen.

Risto Laine Vastaus kommenttiin #10

Niin me ei tiedetä paljoakaan tuosta kuka googlaa, olemme vain sen tiedon varassa, että haukuja on tehty. En lähtisi tuon tiedon varassa tekemään mitään johtopäätöksiä.

EU on kyllä syyllinen, muuten ei olisi tälläistä tilannetta että joka nurkalta ja niemen notkosta nousee mitä erilaisempia liikkeitä. Heidän vikako se on?.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #7

Eikä ainakaan yli 65-vuotiaille, jotka olivat Brexitin innokkaimpia kannattajia ja taisivat haksahtaa tähän:

"– Voitko taata, että 350 miljoonaa puntaa viikossa, jotka aiemmin menivät Euroopan unionille, menevät jatkossa NHS:lle, eli julkiselle terveydenhuoltojärjestelmälle? kysyy toimittaja Faragelta.

– Ei, en voi taata sitä. En ole ikinä väittänyt tuollaista. Se oli yksi virheistä, joita Leave-kampanja teki, Farage vastasi."

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-20000012074...

Risto Laine Vastaus kommenttiin #9
Käyttäjän kristiinailmarinen kuva
Kristiina Ilmarinen

Tuo ei ole niin kaukaa haettua.

Siinäpä se.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Mitä Suomi on saanut EU:lta?

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

EU:n laajentumiskomissaarin virka vaihtunee EU:n supistumiskomissaarin virkaan. Päätehtävänään kansanäänestysten estäminen ja muu manipulaatio.

Käyttäjän jounijuntumaa kuva
Jouni Juntumaa

Demokratiaan tarvitsee suojaukseen mekanismeja, joilla estetään hötkyilyt. Esim. perustuslainsäätämisjäjestys. Kansanäänestyksiä sä voisi olla samantapaista. Vaikkapa kaksi äänestystä. Jos tahto pysyy vakaana, oikein hyvä. Tällä lievennettäisiin myös kansan jakautumista ja annettaisiin aikaa sopeutua henkisesti. Erityisesti kun tehdään päätöksiä jotka ovat peruuttamattomia vuosikymmeniksi eteenpäin, tarvitaan harkintaa.

Parlamentti sentään vaihtuu taas muutaman vuoden kuluttua.

Käyttäjän MarkkuJohannesLikitalo kuva
Markku Likitalo

Eiköhän kohta tule toinen äänestys, kun skotlanti ja pohjoisirlanti alkavat haluta itsenäisyyttä. Toisen jälkeen kolmas, niin kauan että äänestystulos on sopiva. Eli bremain.

Toimituksen poiminnat