Kimmo Saarikko "Whoever controls the media, controls the mind" Jim Morrison

Maakuntahallinnosta tuleekin himmelien himmeli

Suomi on ainoa suuri maa Euroopassa, jossa ei ole maakuntahallintoa. Nyt sellainen piti tulla, mutta ei tullut. Suunnittelu tehtiin valtiovetoisesti ja tsaarinaikaa henkivä valtion keskushallinto pelasi vallan itselleen.

Kuntaliiton teksti on karua luettavaa:

"Maakuntien itsehallinto on muotoutumassa huomattavasti kunnallista itsehallintoa heikommaksi. Maakunnilla ei ainakaan aluksi olisi verotusoikeutta ja ne tulisivat siten olemaan täysin riippuvaisia valtion rahoituksesta."

"Valtio ohjaisi voimakkaasti maakuntien palvelujen järjestämistä, palvelujen tuotantoa, hankintoja, tukipalveluja, investointeja ja maakuntien oikeutta tehdä taloudellisia sitoumuksia, kuten ottaa lainaa."

Tällä tavalla miljardien eurojen synergiaedut valuvat lisääntyvään byrokratiaan ja valtion holhoukseen. Maakuntien sääntelyyn ja ohjaamiseen tehdyssä lakipaketissa on peräti 600 sivua! 

Maakuntavaltuustoista tulee edunvalvontaelimiä, jotka kehittämisen sijaan pyrkivät maksimoimaan osuutensa jaettavasta kakusta. Kannattaako tällaista näennäisdemokratiaa varten järjestää edes maakuntavaaleja?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän kimmosaarikko kuva
Kimmo Saarikko

Kun tämä lopputulema oli nähtävissä viime syksynä, kirjoitin asiasta otsikolla: "Juha Sipilä - laittakaa soten valmistelu äkkiä maakuntiin!"

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Uppoavassa laivassa ei pitäisi järjestää enää yhtään ylimääräistä kansituolileikkiä.

Löytyyköhän Suomen terveydenhuollon ammattilaisista/asiantuntijoista ensimmäistäkään joka uskoo ko sote-mallin tuomiin hyötyihin ja 3 mrd säästöihin? Voi ilmoittautua tähän ketjuun tai laittaa oman postauksen.

Miten käy sellaisen ”uudistuksen”, johon kukaan asianosainen ei itse usko?

Puoluekleptokratia on lopullisesti tuhoamassa tämän maan.

Käyttäjän kimmosaarikko kuva
Kimmo Saarikko

Seuraava vaiheessa yritetään tehdä keskusjohtoinen simulointijärjestelmä, jolla maakuntien toimintaa voidaan hallinnoida, ohjata ja seurata.
Vertailun vuoksi HUS:n potilastietojärjelmä Apotti hankitaan amerikkalaiselta yritykseltä. Viimeisin hinta-arvio on 575 miljoonaa euroa. Maakuntien tietojärjestelmää jos tehdään samalla shapluunalla, niin hinnasta tulee tähtitieteellinen.

Toimituksen poiminnat