Työntekijä ja työpaikat eivät kohtaa Uudellamaalla?

On tullut tavaksi seurata Uudenmaan työllisyyskatsauksia, kun kyseessä on sentään alue, jota kutsutaan Suomen talouden veturiksi. Ei hyvältä näytä.

Uusimman elokuuta koskevan selvityksen mukaan työttömyys laskee lähes koko maassa, mutta Uudenmaan ELY-keskuksen alueella se kasvaa.

Elokuun lopussa Uudellamaalla oli 97465 työtöntä työnhakijaa (ks. kuva 1). Pitkäaikaistyöttömiä oli 41198.

Ammattiryhmittäin tarkasteltuna eniten työttömiä oli erityisasiantuntijoiden (18443) ammattiryhmässä sekä ammatteihin luokittelemattomien (19371) ryhmässä (ks. kuva 2).  

Kuitenkin ammattien ulkopuoliselle ryhmälle ei ollut kuin nimeksi avoimia työpaikkoja (ks. kuva 3).

Missään ei ole erittelyä tai kuvausta, minkälainen ryhmä tai ilmiö on kyseessä. Työvoimapolitiikka tai KiKy eivät näytä noteeraavan koko ongelmaa.

Valtio on perinteisesti tehnyt ja tekee massiivisia, miljardiluokan elvytysinvestointeja pääkaupunkiseudulle, ja sekään ei auta.

Mistä on kyse?

kimmosaarikko

Valtiotieteiden maisteri (sosiologi) ja Mensan jäsen.
Toiminut Turun yliopistossa opettajana ja tutkijana sekä Ylessä TV-ohjelmistojen suunnittelun ja toiminnan kehittämisen johdossa.
Minulle on ominaista C. Wright Millsin kaltainen "sociological imagination" ja kriittinen lähestymistapa yhteiskunnallisiin asioihin. Kirjoitukseni eivät aina sovellu tosikoille. Harrastan perhokalastusta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu