Kimmo Saarikko ”Totuuden salaaminen on ainoa tieteen tuntema säädyttömyys” Sosiologi Edvard Westermarck

Suomen ulkopolitiikassa on Trumpin mentävä aukko

En ole yleensä mikään ulkopolitiikan kommentoija, mutta mielestäni Suomi on mennyt sen verran metsään, että nyt pitää herätellä ja lausua jotain.

Suomen hallituksen ulkopolitiikka on kuin hätäinen hutaisu fläppitaululle:
1. itsenäinen, uskottava puolustus
2. NATO-kumppanuus
3. yhteistyö Ruotsin kanssa
4. hyvät suhteet Yhdysvaltoihin. 

Nyt kun populisti ja pahis Donald Trump tulikin valituksi Yhdysvaltojen presidentiksi, niin hänen lämmin suhteensa venäläiseen populistiin ja agenttiin ja vakoilijaan ja ties mihin eli presidentti Vladimir Putiniin aiheuttaa Suomen ulkopolitiikassa hämmennystä.

Olisiko sittenkin pitänyt kutsua edes joku reppana Venäjältä ETYJ:n juhlakokoukseen?

Pitäisikö Suomen laittaa talouspakotteet Venäjän lisäksi nyt myös Yhdysvalloille, kun Donald Trump avoimesti veljeilee Venäjän kanssa ja haukkuu muita hölmöiksi:  "Hyvä suhde Venäjään on hyvä asia. Vain typerät ihmiset ajattelevat, että se on huono asia!"

"Having a good relationship with Russia is a good thing, not a bad thing. Only "stupid" people, or fools, would think that it is bad! We....."

https://mobile.twitter.com/realDonaldTrump/status/817748207694467072

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Ei ainoastaan Suomen ulkopoliittisessa johdossa ole hämmennystä. Miten Naton vastustajat suhtautuvat kun se suurin ongelma, USA, ei enää ehkä olekaan Venäjälle suurin uhka. Pian nähdään käydäänkö taas kauppaa etupiireillä, jolloin on selvää, että Nato-optiot voidaan unohtaa?

Ainoa jäljelle jäävä hyvin rajoitettu toimintamalli on se mihin NL:n aikana jo totuttiin, ”rauhanomainen rinnakkaiselo ja puolueettomuuspolitiikka”.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset