Kimmo Saarikko "Whoever controls the media, controls the mind" Jim Morrison

Turun amok ja Ylen kansainvälinen uutisointi

Turun järkyttävä sarjapuukotus on uutisoitu laajasti ja maailmanlaajuisesti.  Yleisradioyhtiöiden ja niin muodoin myös YLE:n tehtävänä on perinteisesti ollut huolehtia merkittävien uutisten kansainvälisestä tiedottamisesta. Turun joukkopuukotuksessa Yle ei ole huolehtinut tästä tehtävästä.

Yle on EBU:n jäsen, mutta BBC ym. ovat itse hankkineet tietonsa Turun joukkopuukotuksen tapahtumista. Missään ei löydy viittausta Suomen Yleisradion uutistarjontaan. Ylellä on toki englanninkieliset internetsivut, mutta ne eivät todellakaan vastaa sitä, mitä Yleisradion pitäisi kansainvälisesti edustaa ja raportoida.

Kotimaassakin Yle on jälleen tehnyt tilaa vaihtoehtoiselle medialle mm. spekuloimalla puukottajan huutamisilla. Samaan aikaan kansainvälisessä mediassa leviää videoita, joista puukottajan amok-juoksu ja huuto ovat kuultavissa. 

Näiden järkyttävien tekojen uutisointiin ja analysointiin Ylessä pitäisi nykyäänkin olla todella ammattitaitoisia ja Erkki Toivasen tasoisia vapaita journalisteja. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

SVT n mukaan valvontaa Tku -Sthlm lautoilla kiristetään välittömästi ja jokaiselta vaaditaan ID kortti. No, näinhän on kai ollutkin tähänkin asti, aihe on kuitenkin ykkössivulla ja korostaa näin asian vakavuutta ja toimituksellsita pelisilmää.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/extra-...

Turun tapausta käsitellään muutenkin varsin asiantuntevasti ja perusteellisesti SVT n pääuutisissa. Ihan samalla tavalla noteeraten, kuin tämän illan ampumisvälikohtaus Tenstassa ja kuolemaan johtanut ampuminen Upsalassa. Näistä tapoista t. ampumisista vastaavasti YLE ltä ei tietoa heru. Tietenkään.

Käyttäjän kimmosaarikko kuva
Kimmo Saarikko

Suomen Turku on isoin otsikoin uutisissa joka puolella maailmaa. Onkohan Suomessa edes havahduttu tähän. Vastaavaa ei liene koskaan aikaisemmin.

Käyttäjän petteripietikainen kuva
Petteri Pietikäinen

Kriisitiedottaminen ja (-)uutisointi oli järkyttävällä tasolla YLE:llä. TV1:llä tuli tapahtuma-aikaan "Midsomerin murhat" (toki jotain sinne päin, mitä Turussakin tapahtui) - ja Kakkosella "Pikku Kakkonen"

Onko Ylen uutis- ja ajankohtaistoimitus ihan tuuliajolla Atte Jääskeläisen jälkeen?

Käyttäjän petteripietikainen kuva
Petteri Pietikäinen

Keskiajalla teloitus saatettiin suorittaa Euroopassa laittamalla tuomittu juoksemaan kahdessa rivissä, paljastettu miekka kädessä, olevien sotilaiden välistä - tai jonkinlainen kujanjuoksuhan se oli...

Mutta tänään "paperittomuuteen tms. tuomittu, jihadisti tai mielenterveysongelmainen tahi yhtäaikaa kaikkia näitä edellämainittuja" teloittaa itseään hyväosaisempia enemmän tai vähemmän umpimähkäisesti eurooppalaisilla toreilla...

Veri virtaa kaduillamme siis aivan samalla tavalla kuin pimeällä keskiajalla...

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Kansainvälisen median esiintuoma video huutoineen on nähtävästi aito ja kuvannee hyvin teon motiivien perusteita, vaikka asiaa yritetäänkin pestä toisaalla pelkäksi ongelmakäyttäytymiseksi ja mielenterveyden oikuiksi. Silminnäkijöiden mukaan veritekojen yhteydessä on samalla huudettu allahin nimeä, joka viitanne jihadistiseen maailmankatsomukseen.

ISIS toimii juuri tällä tavoin ja pelottein. Hauksi vain nettiin ISIS ja slaughters...

Toimituksen poiminnat