Yli 100 yritystä menossa työsulkuun turvapaikkapolitiikan takia

Piti oikein hieraista silmiä, kun luin Sanomalehti Karjalaisen uutisen, mutta totta se näyttää olevan. 

Yrityksiä on menossa työnseisaukseen hallituksen turvapaikkapolitiikan takia. Oikea termi yrityksistä puhuttaessa on työsulku, mutta asia on sama. Onkohan vastaavaa ollut aikaisemmin missään?

Turkulainen toimitusjohtaja Jani Väkeväinen ilmoitti sunnuntaina Facebook-sivuillaan yrityksensä työnseisauksesta 18.9.2017. Seisauksen tarkoitus on toimia valtiolle pakotteena huonosti hoidetusta pakolaistilanteesta.  

Väkeväisen Facebook-kirjoitusta on jo nyt jaettu miltei 4000 kertaa ja tykkäyksiä on jo yli 5000 kappaletta. Mielenilmaus on saanut vauhtia ja melkoisen määrän muita osallistujia.

Jani Väkeväinen kirjoittaa FB-sivullaan: "Kiitos kaikesta tuesta ..yli 100 yritystä/Yrittäjää lupasi osallistua jo ensimmäisenä päivänä ..annetaan äänemme kuulua lapsien ja läheisimpien takia."

Piti sekin tarkistaa, että onko trolli, mutta syyskuun 18. päivä ei ole mikään lepopäivä, vaan maanantaipäivä.

Lisäys 21.8.2017:  

Tänään asia on uutisissa laajemminkin. Mm. Helsingin Sanomat on haastatellut Jani Väkeväistä  (linkki).

 

kimmosaarikko

Valtiotieteiden maisteri (sosiologi) ja Mensan jäsen.
Toiminut Turun yliopistossa opettajana ja tutkijana sekä Ylessä TV-ohjelmistojen suunnittelun ja toiminnan kehittämisen johdossa.
Minulle on ominaista C. Wright Millsin kaltainen "sociological imagination" ja kriittinen lähestymistapa yhteiskunnallisiin asioihin. Kirjoitukseni eivät aina sovellu tosikoille. Harrastan perhokalastusta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu