Kimmo Saarikko "Whoever controls the media, controls the mind" Jim Morrison

Yli 100 yritystä menossa työsulkuun turvapaikkapolitiikan takia

Piti oikein hieraista silmiä, kun luin Sanomalehti Karjalaisen uutisen, mutta totta se näyttää olevan. 

Yrityksiä on menossa työnseisaukseen hallituksen turvapaikkapolitiikan takia. Oikea termi yrityksistä puhuttaessa on työsulku, mutta asia on sama. Onkohan vastaavaa ollut aikaisemmin missään?

Turkulainen toimitusjohtaja Jani Väkeväinen ilmoitti sunnuntaina Facebook-sivuillaan yrityksensä työnseisauksesta 18.9.2017. Seisauksen tarkoitus on toimia valtiolle pakotteena huonosti hoidetusta pakolaistilanteesta.  

Väkeväisen Facebook-kirjoitusta on jo nyt jaettu miltei 4000 kertaa ja tykkäyksiä on jo yli 5000 kappaletta. Mielenilmaus on saanut vauhtia ja melkoisen määrän muita osallistujia.

Jani Väkeväinen kirjoittaa FB-sivullaan: "Kiitos kaikesta tuesta ..yli 100 yritystä/Yrittäjää lupasi osallistua jo ensimmäisenä päivänä ..annetaan äänemme kuulua lapsien ja läheisimpien takia."

Piti sekin tarkistaa, että onko trolli, mutta syyskuun 18. päivä ei ole mikään lepopäivä, vaan maanantaipäivä.

Lisäys 21.8.2017:  

Tänään asia on uutisissa laajemminkin. Mm. Helsingin Sanomat on haastatellut Jani Väkeväistä  (linkki). 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

17Suosittele

17 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (25 kommenttia)

Kalle Erkkilä

Jaaha... Pitäisikö olla lisäksi isoja mielenosoituksia hallitusta vastaan samana päivänä? Itse haluan, että Sipilä, Orpo ja Risikko eroavat tehtävistään.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Sipilän, Orpon ja Risikon kädet ovat veressä, erityisesti Sipilän ja Orpon, kuinka he yleensä kykenevät nukkumaan yönsä rauhassa? Suuri, jopa suurin, osa suomalaisista kokee Sipilän hallituksen osasyylliseksi Turun perjantaiseen terrori-iskuun, huolimatta siitä, että yleisesti ajatellaankin vastuun olevan aina yksin tekijällä. Sipilän hallitus on tehnyt lukuisia virhepäätöksiä, jotka ovat horjuttaneet Suomen sisäistä turvallisuutta nopeassa tahdissa, ja sen syvimpiä perustuksia myöten - perjantaina sitten saatiinkin näistä Sipilän ansioista jo ensimmäinen kunnon ´tilipäivä´. Pian varmasti toinenkin. Ja kuten tiedämme, niin henkilökohtaisella tasollahan Sipilä kunnostautui kutsuviesteineen laajasti ja näkyvästi medioissa ympäri Lähi-idän ja osan Afrikkaa, kutsumalla siis henkilökohtaisesti kymmenistä maista heidät kaikki saapumaan Suomeen, pääministeri lupasi antaa oikein talonsakin, no antoiko? ei antanut, mutta tuhannet jopa yli kymmenen tuhatta petettyä turvapaikkaturistia hinasi sen motivoimana itsensä Suomeen. Tässä sitä sitten ollaan stanan Sipilä, terrorismin Suomeen istuttaja, nyt ei auta enää shokit eikä koomatkaan, kun terrori-iskut ovat meilläkin totisinta totta. Olen mukana, eli valmis tekemän "islannit", ja marssimaan eduskuntataloon, heti kun megasti massaa saadaan liikkeelle ;)

Kalle Erkkilä

Joo, Islantilaiset näyttivät hallitukselle kaapin paikan. Nyt niillä taitaa olla yksi parhaimpia demokratioita?

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen Vastaus kommenttiin #4
Kalle Erkkilä Vastaus kommenttiin #5

Melkein tuli tippa silmään...

Kirjaan pöytäkirjaan, että kokouksemme päätti, että Suomessa tehdään nyt islannit.
Sipilä, Orpo ja Risikko vankilaan, uudet vaalit ja perustuslaki uudistetaan. Otamme ilmeisesti ainakin pois kohdan, jossa lukee, että Suomi kuuluu Euroopan Unioniin?

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #6

Täytyy varmaan Suojelupoliisille ilmoittaa vallankaappaushankkeesta.

Marko Parkkola Vastaus kommenttiin #19

Ilmoititko myös, kun Anjemn Choudary ilmoitti islamin lipun liehuvan joku päivä eduskuntatalon katolla?

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #22

Mistä olisi pitänyt ilmoittaa US:n ylläpidolle?

Marko Parkkola Vastaus kommenttiin #26

Onko suojelupoliisi sama kuin US:n ylläpito?

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen Vastaus kommenttiin #19

Mitä Stasi menettikään sinussa..

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen Vastaus kommenttiin #6

Islannissa homma organisoitui tehokkaasti, se on kaiken avainasemassa, mielenkiintoista on kyllä ensin selvittää se, miten tämä toiminnan organisointi tapahtui, ja sitten toteutettiin.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Tuleekohan tämän työsulun seurauksena uutisia, joissa kerrotaan kuinka paljon kansantaloudelle tulee tappioita ja vienti kärsii? Luulenpa että ei tule, koska kyseessä on työnantajien eikä työntekijöiden operaatio.

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

Tämä on kyllä omituisimpia syitä ryhtyä työtaisteluun, mitä olen nähnyt. Tässä on mahdollista, että työntekijäpuolen liitot vastaavat tuohon vielä päivän tai parin lakolla, jos työnantajapuoli ei suostu tältä etukäteen ilmoittamatta jättämältään työsulkupäivältä palkkaa maksamaan.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Niin, eikös työsulku tarkoita nimenomaan palkanmaksun keskeyttämistä? Mitenkähän innolla tähän mielenilmaukseen työntekijäpuolella suhtaudutaankaan?

Käyttäjän NiiloMkel kuva
Niilo Mäkelä

Kovasti myötsukaan silitellään vaikka sillä ei saada tehtyä tekemättömäksi ja se kohdistui kantasuomalaisiin meidän naisiimme ja millä oikeudella? Tiedustelulaeilla jos valmistuvat joskus ei korjata itse ongelmaa.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Kuvaavaa ettei tapahtuman puuhamies tiedä lakon ja työsulun eroa tai olen siis jotenkin skeptinen et tuleeko tuosta mitään.

Marko Parkkola

Katsos! Punikillekin kapitalismi on tärkeämpää kuin ihmishenki.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Onpa eriskummallinen ratkaisu osakeyhtiöltä? Ei ole nyt ehkä mietitty loppuun saakka juridisesta näkökulmasta.

Käyttäjän JussiLaine kuva
Jussi Laine

Nyt painetta päättäjille joka suunnasta. Tarvitaan yhteishenkeä ettei Suomessa käy niinkuin Ruotsissa missä tapetaan, raiskataan ja poltetaan autoja maahantulijoiden toimesta.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari
Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Ei kansallismieliset halua sellaista järjestää, koska se tarkoittaisi myös sitä, ettei kaupasta saa keskikaljaa ja sossusta rahaa. Myös ne olisivat lakossa.

Arto Jääskeläinen

Turvapaikkapäätöksen tuloksen ilmoittaminen hakijalle pitäisi ehkä harkita uudestaan.

Kaikki päätökset pitäisi julkaista poliisin kautta ja ottaa kielteisen päätöksen saaneet kontrolliin.

Nykyisellään ilmoitus "tule noutamaan päätös poliisilta" tarkoittaa kielteistä päätöstä ja asianomainen tietää lähteä omille teilleen.

Lisää täällä:

https://yle.fi/uutiset/3-8632783

Tiedän, että se kuormittaa poliisia, mutta siihen pitäisi osoittaa tietysti myös voimavarat että asia hoituu.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tästä on varmasti valtava hyöty, niinkuin kaikista näistä erilaisista mielenosoituksista, joissa vaaditaa hallituksen eroa.

Hieman erilainen konsepti kylläkin, ja vapaa maa ja oma yritys, niin siitä vaan sitten.

Käyttäjän TimoLaine1 kuva
Timo Laine

Aika ikävä jos itsensä kuulluksi saaminen vaatii näin äärimmäisiä keinoja. Tosin päättäjät ovat osoittaneet preidentistä alimpaan kansanedustajaan sen tyylistä väliinpitämättömyyttä äänestäjiään (ja kansaa) kohtaan, että ehkä tuo on tarpeen(?). Jotenkin uskon, että joku muistaa muistuttaa Turun tapahtumista niin tänään kun vajaan kahdenvuoden päästäkin. Teknisesti ottaen sisäministeri piti metaforan omaisesti veistä Turussa ja sen päälle uutisvuoto ja kansan sättiminen ei varmastikkaan valanut sellaista luottamusta, mitä politiikassa tarvitaan. On jotekin vaikea nähdä puukotettua eläkeläis rouvaa äänestämässä uudelleen turkulaista kokoomusvaikuttajaa (jolla on niin kiva hymy) luulenpa melkein, että Darwin saa väistyä jo presidentin vaaleissa. Tällä hetkellä kansa ja politikot on erillään kuilua syventtää pysyväksi seuraava turvapaikakpäätökseen pettynyt, joka suhaa kuormaautolla pitkin Yliopiston katua.

Toimituksen poiminnat