Kimmo Saarikko "Whoever controls the media, controls the mind" Jim Morrison

Ruotsi käännyttää Suomesta pakenevat takaisin Tornioon

Suomesta ei ole lähtenyt turvapaikanhakijoita sitten viime sodan. Viime perjantaina Turun Sanomat kertoi, että sadat turvapaikanhakijat ovat lähdössä Ruotsiin. Tarkoitus on kokoontua viides syyskuuta Tornioon, ja kävellä sieltä rajan yli Ruotsin puolelle Haaparantaan. Lähtöä suunnittelevien Facebook-ryhmässä on liki 1,5 tuhatta jäsentä.

Turvapaikan hakijoiden puhemies kertoo Turun Sanomille, että ihmiset haluavat jättää Suomen, koska he eivät koe olevansa toimeenpantujen pakkopalautusten takia täällä enää turvassa. Lisäksi he katsovat saaneensa Suomessa kylmän ja rasistisen vastaanoton.

Suomessa asian uutisointi on jäänyt vähälle, mutta ruotsalainen media on ollut valppaana. SVT Norrbotten kertoi asiasta viimeksi tänään. Rajapoliisin päällikkö Markus Nilson toteaa, että tiedossa on "logistisesti iso harjoitus". Jos maahantulija hakee turvapaikkaa, asia menee maahanmuuttovirastolle, joka käännyttää henkilön Dublin-sopimuksen mukaisesti takaisin Suomeen. Poliisi puolestaan palauttaa kaikki, joilla ei ole esittää oikeutta olla maassa.

Turvapaikanhakijoita on kohdannut mahdottoman huono tuuri. He tulivat Suomeen Ruotsista, jonne heidän olisi kannattanut ja pitänyt jäädäkin, ja jonne Suomen olisi pitänyt heidät Dublin-sopimuksen mukaan alunperin palauttaakin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

19Suosittele

19 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (30 kommenttia)

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Reilupeli Ruotsi.. Mutta tätä tämä no SUOMI!! Kukaan pelaa reilusti ja kaikki katsoo oman maan edun!! PAITSI SUOMI!!

Eero Mattila

Ihan pistää miettimään, että olisiko Suomeen suuntautunutta laitonta maahanmuuttoa voinut mitenkään hoitaa vielä huonommin...?

- Luulisin, että ihan kuka tahansa kadunmies olisi onnistunut jo vahingossakin jollakin tapaa paremmin kuin politisoituneet virkamiehet, joille maksetaan tämän kriisin synnyttämisestä oikein palkkaakin.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Turismi siis jatkuu. Pts. nuohan ovat paluumuuttajia. :)

No, ei siellä Haaparannan puolella ole vartiossa kesäaikaan edes katulamppua. tuskinpa nuo kulkijat niin tyhmiä ovat, että jäävät odottamaan kimppakyytiä, lihapadat ja muut mukavat herkut kutsuvat nuoria miehiä kaupunkien loisteeseen.

Näiden maahantulijoiden on sitten SVT radion mukaan kuulemma ilmoittauduttava. Gävlessä.

Juu, varmaan menevät Gävleen..

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Mikäli tuo ruotsalaisessa lehdessä mainittu (alunperin lähtöisin uutisesta TS:ssä), niin menee hyvin mielenkiintoiseksi koko tilanne. Mitä tekee jatkossa Suomen viranomaiset ja hallitus sieltä tänne 2015-2016 tulleiden kanssa. Taitaapa heitä tulla vieläkin maahan sieltä kautta. Kun kerran Ruotsi kertoo palauttavansa takaisin Suomeen Dublin-sopimukseen vedoten, niin kaiketi Suomi voi vastaavasti kertoa sinne palaavien tulleenkin alunperin sieltä, joten palaavat vapaaehtoisesti. Kummallista ettei schengensopimusta ole Ruotsissa nostettu pramille, sillä vapaata liikkuvuuttahan tuskin noilla palaavilla turvapaikanhikijoilla on.

Mielenkiintoista. :D

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Päivänselväähän tuo on. Ruotsi palauttaa Suomeen ne, jotka ovat Suomesta hakeneet turvapaikkaa. Paluttaako Suomi hakijan ensimmäiseen Dublin-maahan on kokonaan Suomen ja tuon kolmannen maan välinen asia, joka ei mitenkään kuulu Ruotsille. Mitä sinä tuossa asetelmassa pidät mielenkiintoisena, oletatko Ruotsin olevan tuo ensimmäinen Dublin-maa? Tuskin on.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

PIdän mielenkiintoisena sitä, kun nuo takaisin Ruotsiin menevät tulivat juuri Ruotsista tänne turvapaikkaa hakemaan, niin heitä ei olisi pitänyt hyväksyä täällä turvapaikanhakijoiksi Dublin- ja schengensopimuksiin perustuen. Heidän on tullut hakea sitä turvapaikkaa siitä maasta johon ensiksi tulivat. Ruotsi on turvallinen maa, joka on Suomen kannalta katsottuna myös ensimmäinen maa (Dublin sopimus) johon tulivat. Emmehän tiedä miten tulivat Ruotsiin. On Ruotsin velvollisuus selvittää tuo, kun maahansa päästivät. Tämän samanlaisen kannan on ottanut Eu-tuomioistuin hiljan antamassaan ennakkopäätöksessä.

Oma suuri kysymyksensä onkin siis se, miksi Suomi otti vastaan Ruotsista turvapaikan hakijoita, eikä toiminut kuten yllä esitin? Tuohon tietää vastauksen yksinomaan silloinen sisäministeri Orpo ja nykyisen käytännön osalta, joka näyttää jatkuvan, sisäministeri Risikko. Molemmat kokoomuspuolueen johtavia hahmoja.

Tämän kaikenhan tiesitkin. Halusit vain keskustella kanssani lisää. Kiitos siitä. ;)

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #24

En todellakaan "tiennyt". Kerrohan ihmeessä mikä Dublinsopimuksessa velvoittaa Ruotsia yhtään mihinkään, jos kolmanteen Dublin-maahan ensin saapunut hakee Suomesta turvapaikkaa?

Tuo, että Ruotsi olisi Suomen kannalta ensimmäinen turvallinen saapumismaa, on täyttä puppua. Kun olet asioihin perehtynyt, tulee mieleen että saatat yrittää tahallisesti johtaa harhaan. Miksi? Ulkomaalaislaki on asiasta aivan yksiselitteinen, 97 § sanoo:

Maahanmuuttovirasto selvittää kansainvälisen suojelun perusteella oleskelulupaa hakevan ulkomaalaisen henkilöllisyyden, matkareitin ja maahantulon sekä suullisesti turvapaikkahakemuksen käsittelystä vastuussa olevan valtion määrittämiseksi tarpeelliset tiedot.

p.s. En tiedä kiittääkö halusta valistaa minua Orpon ja Risikon puoluetaustasta, vaiko loukkaantua oletuksesta etten tuota tiennyt. Kallistun valitettavasti jälkimmäiseen.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #26

Miksi ja kenen päätöksellä Maahanmuuttovirasto sitten rikkoi aivan yksiselitteistä Ulkomaalaislain 97 §:ää laiminlyöden lakisääteisen selvityönsä, eikä matkareitin mukaisesti henkilöitä siirrettykään 2015 Dublinin sopimuksen mukaisesti siihen valtioon, jolle turvapaikan tarpeen selvittely kuuluu?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #28

En tiedä miksi ja kenen päätöksellä. Miksi muuten päättelit tuota pykälää rikotun?

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #29

Päättelin virheellisesti, että Suomen hallinto toimisi
- lainmukaisesti
- rehellisesti ja moraalisesti tiedottamisessaan kansalaisille
- johdonmukaisesti laman aikana pulassa olevan valtiontalouden kannalta

Toki nyt on jo selvää että kansalaisille on valehdeltu tarkoituksella ja päin naamaa, eikä laman aikaisesta valtiontaloudesta ole välitetty pätkääkään kansainvaelluksen tullessa 2015.

Jorma Kinnunen

Jos ne vaan keksii Ruotsin puolella itselleen uuden nimen, jolla sitten haetaan turvapaikkaa. Näillä Turussa pidätetyillä marokkolaisillakin oli ollut useampi identiteetti.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Tässähän on pelleilyn makua, jos Ruotsi käännyttää Dublinin sopimukseen vedoten Ruotsista tulleet pakolaisina esiintyneet ihmiset Suomeen. Eikö Suomikin voisi tässä vaiheessa kaivaa sen Dublinin esille?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Totta ihmeessä voisi. Miten se mielestäsi koskettaisi Ruotsia?

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Todettaisiin pakolaisena esiintyvän tulleen Ruotsista Suomeen, jolloin hänen hakemustensa käsittely voidaan siirtää Ruotsiin (jättää Suomessa tutkimatta):

http://www.migri.fi/turvapaikka_suomesta/turvapaik...

"Olet saapunut turvallisesta maasta, jossa olisit voinut saada turvapaikan tai toissijaista suojelua tai muuten riittävää suojelua ja jonne sinulla on riittävästi siteitä ja jonne sinut voidaan palauttaa (turvallinen kolmas maa).
Sinut voidaan lähettää toiseen valtioon, joka on vastuussa turvapaikkahakemuksesi käsittelystä vastuunmäärittämisasetuksen perusteella."

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #25

Niin, siis juuri sinne kolmanteen turvalliseen maahan voidaan (ja mielestäni tuleekin) palauttaa, eli ensimmäiseen saavuttuun Dublin-maahan. Kysymykseni kuului kuitenkin miten se koskettaa Ruotsia mitenkään ottaen huomioon Ulkomaalaislain 97 § ja 97 a§? Suomen viranomainen on velvollinen selvittämään tuon ensimmäisen saapumismaan, kun pyyntö turvapaikasta on esitetty. Myös Dublin-sopimus on mielestäni asiassa täysin yksiselitteinen, vastaanottopyyntö esitetään ensimmäiselle saapumismaalle.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Ruotsi osoittaa omassa asiassaan selkärankaa, hehän tekevät nyt juuri sen mikä Petteri Orpon olisi pitänyt älytä tehdä loppuvuonna 2015 tuolloisille 32 000 turistille, mutta kun on saamaton vellihousu niin on saamaton vellihousu.

Eikä ainoastaan turvapaikanhakijoita ole kohdannut mahdottoman huono tuuri. Harmittaa vain, kuinka kalliiksi se jo on käynyt kehnon herraonnen suomalaisille, eikä poliittisen virheen maksatus ole vielä edes loppunut, päinvastoin. Eikä se ole käynyt kalliiksi ainoastaan rahallisesti, vaan jopa väkivalta- ja henkirikosten uhreiksi joutumisina.

Eipä ihme, miksi Suomen valtamedia on tästä asiasta hiljaa – sen toimittajathan ovat omalla alallaan juuri näitä samanlaisia petteriorpoja.

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen

Orpo on poliittinen broileri, joka on päässyt asemiinsa pukeutumalla hyvin, hymyilemällä kauniisti, ja tottelemalla Kokoomuksen puolueorganisaatiossa oikeita henkilöitä. Minkäänlaista omaa tahtoa tai mielipiteitä hänellä tuskin on. Jostain syystä politiikan huipulle valikoituu Suomessa tällaisia vätyksiä, jotka eivät saa mitään aikaan.

Suomalainen media on poliittisen eliitin sylikoira, joka heiluttaa häntäänsä aina sille, kuka kulloinkin on vallassa. Minkäänlaista vallan vahtikoiran tehtävää se ei toteuta. Orpoakin on julkisuudessa kiitelty "pakolaiskriisin jämäkästä hoitamisesta". Pitäisiköhän tälle itkeä vai nauraa.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Suomi-neito joutui ”Orpo-pojan valssiin”, jossa soitettavia nuotteja riittää pitkälti tulevaisuuteen. Loppupeleissä Suomi-neito joutuu tässä tanssissa lopulta ”uuvuksiin.” Tätä valssia voisi nimittää myös täydellä syyllä ”miljardin euron valssiksi.”

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen
Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Samaa mieltä. Lisäksi kun muistaa että vuoden 2015 lopun turvapaikkaryntäys Suomeen alkoi pääministeri Sipilän ilmoituksesta että täällä saa hänen asuntonsa käyttöön, puhutaan ison luokan kusetuksesta. Eikä maksanut Suomelle mitään.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Vakavasti ottaen. Ruotsi voi mobilisoida nopeasti rajatarkastuksen, samoin kuin tekivät Tanskankin suuntaan. On sitten taas ihan toinen juttu, kuinka hyvin Torniojoen ylittäjiä pystyvät kontroloimaan. Joki on n. 522 km pitkä. :)

Tervemenoa ja hyvää matkaa !

Käyttäjän KariNikander kuva
Kari Nikander

Yhdellä yhteiskuntaa yksinkertaistavalla janalla ovat ääripäät laki ja yleinen asenneilmasto. Tässä hallitsemattomassa maahantunkeutumisasiassa poliitikotkin ovat luopuneet ensin mainitusta ja toimineet tai jättäneet toimimatta mukaillen asenneilmastoa. Heidän esimerkkiään ovat sitten virkamiehetkin seuranneet. Jos asioita alettaisiin juurta jaksain perata, prosesseja tulisi aina valtakunnan oikeutta myöten.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Oho. Ruotsi sulkee rajojaan? Eikös ne tiedä, että "rajoja ei voi sulkea sulkeutumatta". Rajat toimivat sillä lailla binäärisesti, että ne ovat joko kaikille kiinni tai kaikille auki. Samalla lailla vaikka autolla voi ajaa vain täysiä tai ei ollenkaan.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Oho. Ruotsi sulkee rajojaan?

Lentäväthän linnutkin Tornionjoen yli :)

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

Kun Muslimiveljeskunnan vaatimuksesta uskontojen oikeudet ja vapaudet menivät YKn julistuksessa ihmisoikeuksien edelle, saatiin samalla aikaan kaaoksen ikiliikkuja.

Tätä liikettä poliitikot hyödyntävät nyt omia päämääriään varten.

Poliisivoimia vähennettiiin, väkivaltarikostuomioita heikennettiin, hallitsematon maahanmuutto, halpatyövoima, tuloerojen kasvu...

http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000002620612.html

Käyttäjän rakennusliikeerbau kuva
Pekka Iiskonmaki

Suomesta tuli surkuhupaisa ja velkainen valtio, josta pakolaisetkin pakenevat.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Tämä käy mielenkiintoiseksi - tarkoitan Dublinin sopimuksen noudattamista Suomen ja Ruotsin välillä.

Vuonna 2015 pääministeri Sipilä ei varmaankaan tuntenut sopimuksen olemassa ola - mutta ei varmaankaan myöskään Orpo, joka sentään oli vastuullisena sisäministeri.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

No,ei kyllä varatuomari presidenttimmekään näytä olevan tietoinen lainsäädännöstämme (ulkomaalaislaki), eikä Dublin- sekä schengensopimuksen soveltamatta jättämiseen käytännön tasolla. Tuolliset harhauttavat puheet noudattelevat samaa linjaa kuin aikoinaan euroon meneminen ilman kansalaisten hyväksyntää eli mielipidettä (vietiin ns. keittiön kauttam jossa yhtenä päsmärinä hääri pressamme). Nyt kertoillaan muunneltua totuutta lakien ja sopimusten soveltumattomuudesta tajayarkastuksien suorittamisissa maahanmuutossa. Muissa maissa rekisteröidyt päästetään vapaasti asumaan vokeissa veronmaksajien laskuun, vaikka jo rajalla olisi käytettävissä toisissa jäsenmaissa otetut identifoidut tiedot. Käännyttäminen rajalta olisi mahdollista ollut puukottajankin tapauksessa.

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201708222200341...

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

EU oli housut nilkoissa v.2015 ja nähtävästi Merkel vaati Suomenkin ottavan osansa tuolloisesta EU:n katastrofaalisesta tyrimisestä. Miten ihmeessä EU:n ulkorajojen sisälle saattoi tulla kuka hyvänsä mistä hyvänsä vain verukkeella Syyrian sodan hädänalaiset.

Suomeen taisi tulla 500 sotapakolaista Syyriasta ja 31.000 muuta hädänalaista muista maista, joilla oli kuitenkin varoja matkojen järjestämiseen organisoidun rikollisten avustamina.

Ihan oikeasti, ne oikeat hädänalaiset taisivat jäädä sinne, missä kukaan heitä ei auta. Suomeen tulleista hädänalaisia lienee vain pieni murto-osa.

Miten ihmeessä Suomen viranomaisen selkäkarvat eivä nousseet pystyyn, kun turvapaikanhakijoista 85 % oli nuoria salskeita miehiä ilman perheitä mukanaan tai todistusta omista identiteeteistään ?

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #19

Suomen viranomaisen selkäkarvat eivä nousseet pystyyn, koska he noudattavat ministerinsä poliittista ohjeistusta eivätkä kerjää vaikeuksia omalle työuralleen.

Toimituksen poiminnat