Kimmo Saarikko "Whoever controls the media, controls the mind" Jim Morrison

Kimppakivaa Pasilanmäellä

  • Versiointia (Lähde HS)
    Versiointia (Lähde HS)

Ylen radio-ohjelmista on tullut seurusteluohjelmia. Porukalla höpötetään ja hassutellaan. Laadukkaita ja toimitettuja ohjelmia ei enää juurikaan ole. Tilalle on tullut höpinää ja kuppilajutustelua.

Ylen uutiset ovat menneet jankkaukseksi. Uutisten juontaja kyselee ja toimittajat vastailevat. Televisiossa säätiedotuskin esitetään kyselemällä: Sataako huomenna? Meteorologi: Yksittäisiä sadekuuroja on. Juontaja: Missä sataa eniten...

Radiouutisiin sotketaan Aamu-TV:n vieraiden puhetta, ja ulkomaanuutisissa on vieraskielistäkin puhetta. TV-uutisissa ne sentään esitetään tekstitettyinä. Versioinneista innostuneina ei huomata tai välitetä, että radiossa ei ole tekstitystä.

Nokia oli viime metreille saakka innostunut versioinnista. Samaa tavaraa myytiin eri kuorissa (ks. kuva). Apple satsasi laatuun ja iPhone meni ohi. Nokia panosti määrään ja romahti. Yle rahoitetaan pakkoverolla. Sitä ei voi vaihtaa.

Nuorille tarkoitettu YleX aloittaa bilettämisen jo aamusta. Räppäri-duo JVG oli viime vuonna soitetuin. Ylellä on stereotyyppinen käsitys nuorista. Potkivat kaljatölkkejä ja räkivät. Vittu millään mitään väliä. Tosiasiassa nuoret ovat fiksuja ja kuuntelevat tutkimusten mukaan Novaa ja Suomipoppia.

Elisa ja Telia ovat saaneet rinnalleen Suomen Yleisradion: YLE Connecting People.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Imheellista tosiaan, miksi sitä räppiä tungetaan joka paikkaan. Ihmisistä yritetään leipoa kusipäitä jo lapsena, kun sitä päiväkoteihinkin jo ujutetaan. Kuka hyötyy?
YLE voisi toimia hiukan vastuullisemmin ja valistavammalla linjalla.

Käyttäjän ReijoMatilainen kuva
Reijo Matilainen

Huvittavaa, että samalla kun nauramme Pohjois-Korean uutistenlukijan paatokselliselle julistamiselle niin Ylen uutisten Rönkä menee täällä läpi kuin häkä.

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

"Potkivat kaljatölkkejä ja räkivät."

Hämillään tässä itse kukin on, että mitä oikein on tapahtumassa. Eilen suljin Perjantai - ohjelman, kun mitta tuli täyteen sitä samaa pysähtynyttä kapeaa suomalaisuuden historian ikonista kuvastoa.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

”Laadukkaita ja toimitettuja ohjelmia ei enää juurikaan ole.”
Olet kyllä ihan selvästi väärässä tässä. Tänäkin aamuna Ylen ykköseltä ja Puheelta on jo tullut Kalle Haatasta, Juuso Pekkistä, Kuusi kuvaa, Mahadura & Özberkania ja kyllähän se mainosradiotaustainen Tuija Pehkonenkin taustatyönsä tekee, eli toimittaa ohjelmaansa vaikka köykäiseltä jutustelulta ne tuntuvatkin. Radio Suomen, Yle X:n ja Vegan tarjontaa en nyt vilkaissut. Musiikkiohjelmatkin ovat tietenkin tarkasti toimitettuja ja välipuheet jopa paperinmakuisiksi saakka puntaroituja.

Dialogin tapa vain on muuttunut. Ei kukaan halua kuunnella paperista lukemista, varsinkaan keskusteluksi naamioituna.
Se aika on ohi, jolloin monille riitti kuuluttaja Carl-Erik Creutz teitittelemässä itseään.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

En kaipaa Creutzia tai Puuska-Jokea, enkä edes Pentti Mike-Monroen-isä Fagerholmia, mutta Wessmanin veljesten lukemia STT:n uutisia on ikävä. Eipä painotettu silloin edes vahingossa "olympia-Laisia" tai "konfe-Renssia".

Käyttäjän kimmosaarikko kuva
Kimmo Saarikko

#4 Ovatko Ruotsin radio SR:n kanavat ja ohjelmat miten tuttuja?

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Vain P3:n kansanmusiikkohjelmien verran. Kesäiset sommarpratit olen myös joskus kuunnellut.

Käyttäjän erkkilaitila1 kuva
Erkki Laitila

Minäkään en pidä uutisista, missä haastatellaan satunnaisesti jotakin kansalaista, joka varmuudella ei tiedä asiasta kuin oman kantansa. Minkä perään taustalta kuuluu päiväkodin itkua tai kikatusta tai aseen pauketta tai liikenteen surintaa tai ... 99 kpl erilaisia äänitehosteita. Ne ovat mielestäni pseudo-uutisia, joilla voidaan johtaa koko kansaa harhaan, koska valitsemalla tilanteet, muodostuu uutislähetyksen näennäinen informaatioarvo.

Samoin A-Studiot ja muut keskusteluohjelmat ovat yleensä tylsiä. Yksi EU-toimittaja sentään on todella terävä, kun kokoaa mielipiteitä eri maiden mepeistä yhteen. Sellaista se pitäisi muutenkin olla. Susanna Turusesta muidenkin toimittajien pitäisi ottaa oppia:
https://twitter.com/turunensusanna

Toimituksen poiminnat