Kimmo Saarikko "Whoever controls the media, controls the mind" Jim Morrison

Ylen surkea joulu - uutiset vieläkin surkeammat

Ruotsissa alkoi kiivas julkinen keskustelu, kun SVT:n perinteinen jouluaaton ohjelma ei vastannut yleisön odotuksia. Aftonbladet teki ohjelmasta mielipidekyselyn, ja SVT on pahoitellut tapahtunutta. 

Suomessa Ylen koko joulunajan TV-tarjonta on ollut kaikkien aikojen surkeinta. Täällä pohjan perillä siihen vain tyydytään tai sitä ei havaita, kun suomalaisilla ei ole mihin verrata. Ei ole käsitystä esimerkiksi ruotsalaisen television ja radion laadusta ja tasosta.

Ylen juhlakauden TV-ohjelmisto on ollut uusintoja ja uusintojen uusintoja. Joulurauhan julistusta ei sentään uusintana lähetetty. Lastenohjelmiakin on tarjottu, kun urheilukanava on tauolla pyhien takia.  

Viime vuosina Ylen ja Ylen uutisten alamäki on ollut todella jyrkkä. Tänään TV1:n uutislähetysten uutispitoisuus oli suorastaan nolla. Jopa Yle Femman uutisissa oli aiheina vain Punaisen Ristin joulukahvit ja paavin puhe. Loppupuoli oli vanhaa tavaraa ihmisten salakuljetuksesta Afrikasta Eurooppaan. 

Yle ei kertonut edes Moskovan bussiturmasta, joka oli pääuutinen sekä SVT:n että MTV:n uutisissa

MTV:llä oli aikoinaan vaikeuksia saada lähetyslupaa uutisille Ylen rinnalla. Tämä ilta osoitti, että MTV:n uutiset ovat paikkansa lunastaneet, ja ne ovat vähintäänkin yhtä tasokkaat kuin SVT:n uutiset.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

18Suosittele

18 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

YLE teki limbot ja suolsi täyttä roskaa koko joulun.

Mihin se 500 miljoonaa katoaa?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Onneksi on YLE:n elävä arkisto, josta voi löytää jotakin katsomisen arvoista!

Hannu Töyri

Elävät veronmaksajien rahoilla ja kehuvat itseään. Valehtelu on heille vastullisuutta ja suomalaisten hyljeksintä monikulttuurisuutta.

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

Ei kai asiassa suurempaa ihmettelemisen aihetta ole, vain yksi esimerkki laitoksesta jonka toiminta ja tulevaisuus on lailla turvattu, yhden sortin virkamiesvetoinen monopoli.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Onhan Ylen tarjonta jouluna "hieman huonompaa" kun kaikki yleläiset ovat joululomalla..

Käyttäjän erkkilaitila1 kuva
Erkki Laitila

Meksikolainen ystäväni laittoi videon: "Mary, did you know". Se oli melkoinen tunnekokemus Ylen bulkkitavaraan nähden (Täällä Pohjantähden alla yms).

Kannattaa verrata: https://youtu.be/ifCWN5pJGIE
Mikähän on joulun sanoma?

Käyttäjän ReijoMatilainen kuva
Reijo Matilainen

Ylen sivuilta: "Yleisradion uutis- ja ajankohtaistoiminnassa työskentelee kaikkiaan noin 1000 ihmistä. He ovat pääasiassa toimittajia, kuvaajia ja leikkaajia. Noin puolet henkilökunnasta työskentelee aluetoimituksissa. Pasilassa Ylellä on noin 350 toimittajaa."

Resursseista ei ole ainakaan kiinni. Käsittämätön määrä väkeä.

Pekka Iiskonmaki

MTV sai kolme miljoonaa uutisten toimittamiseen valtiolta.

Kuitenkin katson MTV:n uutisia, koska niiden taso on parempi kuin YLE:llä. Toistan vielä.

Mihin YLE polttaa 500 miljoonaa. Se on valtava summa rahaa käyttömenoihin.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Juuri nuo yleradion aluelähetykset ovat (nykyisin) niitä kamalimpia: studiossa istutaan tuplamiehityksellä ja puhutaan joutavia, tekonaurujen seassa...Harvoin enää mennään maakuntaan tekemään kiinnostavia haastatteluja ym. On niin paljon helpompaa kertoa radiokuuntelijoille, mitä tänään kirjoitetaan iltapäivälehdissä.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Kanava 15 eli Alfalta löytyi muiden muassa laatukatseltavaa... Politiikkaa ja tietyt asenteet määrittelevät näköjään , mitä saa katsella ja mitä ei. Ikävä kyllä!

Minne menet TV-ohjelmatarjonta? Toistoista toisintojen kautta taas pakkosyöttöihinkö? Tätä on TV:n ohjelma/viihteen limbo-taso nyky-TV-Suomessa.

Syy moiseen hapatukseen? Monet ohjelmat kiertävät kanavalta toiselle kyllästyksiin asti. Kunnon katseltavaa on harvoin. Miksi näin?

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

YLE:n budjettia

Ylen tuotot olivat yhteensä 475,5 miljoonaa, jossa on lisäystä edelliseen vuoteen 6,4 miljoonaa euroa. Yle-veron osuus kokonaistuotoista oli 97,1 prosenttia eli lähes 462 miljoonaa euroa.

Ohjelmiin ja sisältöihin eri medioissa Yle käytti yli 344 miljoonaa euroa. Vuonna 2014 Yle teki tappiota 4,4, miljoonaa euroa.

Suurin kuluerä olivat henkilöstökulut, eli 236,5 miljoonaa euroa. Vuonna 2014 Ylen palveluksessa oli kuukausipalkkaisia työntekijöitä keskimäärin 3586. Näiden lisäksi Ylessä työskentelee myös freelancereita ja tuntipalkkaisia.

Mobiilipalveluita ja nettiä

Esityskorvaukset olivat 85,6 miljoonaa euroa, lisäystä edelliseen vuoteen oli 9,3 miljoonaa euroa. Kotimaisten ohjelmien esitysoikeuksiin Yle käytti 25,0 miljoonaa euroa ja maksoi sen lisäksi musiikin esityskorvauksia ja muita ohjelmien oikeusmaksuja yhteensä 31,3 miljoonaa euroa.

Tällä hetkellä Yle tarjoaa suomalaisten käyttöön neljä tv-kanavaa ja HD-muotoiset kanavat Yle TV1 HD, Yle TV2 HD, Yle Teema HD ja Yle Fem HD, 6 radiokanavaa, teksti-tv:n, mobiilipalvelut ja internetin yle.fi:n palvelut.

Svenska Ylen osuus koko Ylen kuluista oli viime vuonna kahdeksan prosenttia.

Henkilöstön vuosiansiot ovat keskimääräisesti siis huikeat 65 800 euroa per nuppi. Verorahoja jaetaan surutta liki Kreikan malliin.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Olet näköjään suoraan kopioinut tuon tekstisi pääosan vuoden 2015 uutisesta.

Henkilöstökulujen summa jaettuna kk-palkkaisten lukumäärällä ei kyllä todellakaan ole sama kuin työntekijän keskimääräinen vuosiansio. Tämänhän nyt tietävät yhteiskuntaopin tunneilla hereillä olleet ysiluokkalaisetkin.

Tilinpäätös 2016 kertoo, mitä kaikkea henkilöstökuluihin kuuluu palkkojen ja palkkioiden lisäksi: eläkekulut, muut sivukulut, ja johdon, eli tj:n, johtoryhmän, hallituksen ja hallintoneuvoston palkat ja palkkiot.

http://view.24mags.com/mobilev/a23710a41bad6da1eef...

Kämypiirien lietsoma yleviha on täysin irronnut faktoista ajat sitten.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Ratkaisin tuon ongelman jo vuosia sitten ostamalla ns. Smart-TV:n. Olin jo sitä ennen ollut pari vuotta kokonaan ulkona kotimaisesta uutistuotannosta ja palattuani havaitsin etten ollut menettänyt mitään, paitsi tarpeettoman itsekehun ja mainokset.

Netin kautta löytää laadukasta sisältöä loputtomiin ja kielitaito karttuu samalla. Lopulta kyllä maailmankuvakin muokkautuu aivan erilaiseksi, mitä Suomen kanavatarjonnan perusteella voisi kuvitella.

Toimituksen poiminnat