Kimmo Saarikko "Whoever controls the media, controls the mind" Jim Morrison

MTV:n uutispäällikkö Ylen toimitusjohtajaksi?

  • MTV:n uutispäällikkö Ylen toimitusjohtajaksi?

Ylen hallitus on nimitti Ylen uudeksi toimitusjohtajaksi MTV:n uutisten päätoimittajan Merja Ylä-Anttilan. Viime vuoden lopulla Ylen uutisten päätoimittajana aloitti Aamulehden päätoimittaja Jouko Jokinen. 

Yleisradion hallituksella on äärimmäisen kapea ja pinnallinen käsitys Yleisradiosta ja yleisradiotoiminnasta ylipäänsä. Yleisradioyhtiöt eivät ole pelkkiä mediataloja tai bulkki-urheilun välittäjiä, jollaiseksi Ylen hallitus on Yleä profiloinut. 

Ylen laadukkaasta draamatuotannosta on enää rippeet jäljellä. Viimeaikaiset draamat ovat kurkotelleet taivaita, mutta ovat olleet täysiä floppeja. Suomi oli Pohjoismaiden parhaita. Nyt jopa Norja ja Islanti ovat ajaneet ohi.

Viihdeohjelmissa Yle-laatu ja luovuus on kadotettu. Yle esittää samaa shaissea kuin kaupallinen puoli. Nykyisen puheviihteen oikeampi lähetyspaikka olisi radion puolella, jos sielläkään. Radio onkin sitten oma lukunsa.

Milloinkaan Yleä kohtaan ei ole ollut yhtä paljon tyytymättömyyttä ja luottamuspulaa kuin on nykyään. Ihmiset ovat suorastaan vihaisia. 

Kollegiaalisesti ja ammattitaitoisesti johdettuna Yle oli vertailuissa pohjoismaiden tehokkain yleisradioyhtiö. Työilmapiiri etenkin uutisissa oli Suomen paras. Ohjelmisto oli sekin parasta "a-ryhmää".

Onkohan Merja Ylä-Anttilalla kykyä ja eväitä johtaa Yleisradiota, kun ulkopuolista "osaamista" edustavalla Ylen hallituksellakaan ei näytä sitä olevan.

Lisäys: 

Ihmettelin miten Ylä-Anttila ylipäänsä olisi hakenut Ylen toimitusjohtajan paikkaa, eikä hän sitä hakenutkaan. Ylen hallitus oli käyttänyt hänet löytääkseen ulkopuolisen konsultin apua. Ylä-Anttila kiitti Ylen hallitusta saamastaan luottamuksesta.

Varsinaisia hakijoita oli 25. Yle ei kerro nimiä, koska julkisesti rahoitettua Yleä ei koske julkisuuslaki:
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/02/27/ylen-toimitusjohtajan-haku-jatk...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Vaikuttaa siltä, että Ylessä nykyisten valtamedioiden suosima ideologinen yhdistelmä eli uusliberaalin oikeiston näkökulmat yhdistettynä kulttuurisen vasemmiston suosimaan tematiikkaan muodostaa jatkossakin toimituksellisen peruslinjan. Todellista vaihtoehtoa kaupalliselle valtamedialle ei tietenkään saada. Kansanradioon ehkä lisätään porvariston naurua taustalle.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Hakua varten YLE palkkasi konsultin, Odgers Berndtson Oy:n. Se lienee Suomen pienin alallaan; kaksi henkilöä, joista toinen suomalainen.

Toimituksen poiminnat