Kimmo Saarikko "Whoever controls the media, controls the mind" Jim Morrison

Euro-proletariaatti ja Suomen talous

Tilastokeskus: "Teollisuuden uudet tilaukset laskivat maaliskuussa 8,9 prosenttia vuodentakaisesta." 

Kun Suomessa paperin tuotanto ja vienti laskivat, Suomen Pankki selitti, että se johtuu maailmanlaajuisesta paperin kulutuksen vähenemisestä.

Tosiasiassa paperin tuotantoa siirrettiin Suomesta Ruotsiin. "Siirrämme niin paljon tuotantoa Ruotsiin kuin pystymme", sanoi Stora Enson toimitusjohtaja Jouko Karvinen ruotsalaisen  Dagens Industrin haastattelussa (linkki).

Nyt sitten tuoreimman tilaston mukaan paperiteollisuuden tilauskanta nouseekin, ja palkkadevalvaatiolla tuetun teollisuuden tilauskanta laskee. Suomen vienti on sekin kääntynyt laskuun (linkki). 

Se mikä näyttää toimivan, on saksalaisten omistukseen siirtynyt laivanrakennus ja auton valmistus. 

Turun telakan työntekijöillä tuskin on varaa luksustella rakentamallaan loistoristeilijällä. Uudenkaupungin autotehtaan parkkipaikalla onkohan miten Mersuja. Palkat eivät lehtitietojen mukaan riitä edes asumiseen.


Teollisuuden uusien tilausten muutos toimialoittain 3/2017– 3/2018 (alkuperäinen sarja), (TOL2008)
 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Eikö se noin pitänyt mennäkin. Kolmen vuoden kasvupiikki ja sen jälkeen palataan taas lähelle nollaa. Maailmalla korkeasuhdanne alkaa hiipua. Me pääsimme viimeisenä mukaan kasvuun ja pidotaan kelkasta ensimmäisenä. Hallituksella ja kikyllä ei ole tassä mitään tekoa. Se on keskittynyt vain työttömien kiusaamiseen ja varojen siirtämiseen ennestään hyvin pärjääville.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Oppositio valmistautuu hallitusvastuuseen ja valmistelee vastuupakoisia selittelyjä, jonka mukaan "lama ei johdu hallituksen toimista".

Toimituksen poiminnat