Kimmo Saarikko "Whoever controls the media, controls the mind" Jim Morrison

Ylen toimitusjohtaja näyttää karvansa Twitterissä

  • Ohjelmajulistus
    Ohjelmajulistus
  • Päivän Väykkä
    Päivän Väykkä

Ylen toimitusjohtajana syyskuussa aloittava Merja Ylä-Anttila vetää Twitterissä sellaista settiä, että oksat pois. Esimerkiksi kuvassa olevassa twiitissä hän hehkuttaa MTV:n toimittajan EU:a palvovaa twiittiä. Jopa Alexander Stubb jäisi näille Maikkarin tyypeille toiseksi.

Merja Ylä-Anttila: "Hyvä kommentti! EU tarvitsee enemmän vahvoja tukijoita joka maasta, jotka ovat valmiita rohkeina puolustamaan EUta ja puhumaan yhteisten arvojen ja yhteistyön tärkeydestä niin liike-elämän kulttuurin politiikan median kuin kansalaisjärjestöjen piiristä. Myös Suomesta."

Twiittiin voisi EU:n paikalle laittaa Naton, euron, turvapaikanhakijat yms. Ylä-Anttilan agenda on selvä. Hänen maailmankuvansa ei ole objektiivinen eikä tasapuolinen. Ainoa mitä hän on korostanut on Ylen riippumattomuus, ja sekin jotta itse saisi tehdä mitä haluaa.

Twiittiin ei voisi sijoittaa Trumpia tai Putinia eikä varsinkaan Väyrystä: "Paavo Väyrynen on perustanut seitsemän tähden liikkeen - ja vain yhden asian tähden." (linkki)

Ylä-Anttilan johtamisihanne on autoritaarinen: "Monesti otetaan johtamistaidon oppeja ja esimerkkejä Tuntemattomasta sotilaasta. Ajattelenkin, että miksi niitä ei voisi ottaa Niskavuoren naisista. Siellä on vahvoja naishahmoja, mielenkiintoisia ja monipuolisia persoonallisuuksia, kertoo puhelimitse tavoitettu Ylä-Anttila." (YLE)

Ylä-Anttila on saanut sikäli vahvan poliittisen mandaatin Ylessä, että hänellä on kanttia julkisesti twiitata omaa agendaansa. Toimitusjohtajaksi haki noin 25 hakijaa. Ylä-Anttila ei paikkaa hakenut. Ylen hallitus salasi virallisten hakijoiden nimet ja ansiot suojellakseen Ylä-Anttilan nimitystä (linkki).

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (24 kommenttia)

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"EU tarvitsee enemmän vahvoja tukijoita joka maasta, jotka ovat valmiita rohkeina puolustamaan EUta ja puhumaan yhteisten arvojen ja yhteistyön tärkeydestä"

Olisi mielenkiintoista tietää mitkä ovat nämä yhteiset arvot?

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Sinä aina märiset täällä EUta vastaan, etkä edes tiedä siitä perusasioita? No, en oikeastaan ole yhtään yllättynyt.

http://europarlamentti.info/fi/arvot-ja-tavoitteet...

Juha Hämäläinen

Ylä-Anttila on väärässä tehtävässä. Ei hänen kuulu olla naaraspuolinen Göbbels vaan journalistien esimies laitoksessa, jonka tulee uutisoida ilman suodattimia.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

"Ylen toimitusjohtaja näyttää karvansa Twitterissä"

Toimitusjohtaja on siis lähtenyt ennen näkemättömän rohkeaksi. Hän ei nähtävästi tyydy esiintymään verkkosukissa, kuten Jutta Urpilainen vaan heittäytyy eroottiseksi ihan karvan tarkkuudella. Rohkea avaus häneltä. Toivottavasti hän raottaa todellisuutta siten, että emme joudu spekuloimaan sen enempää.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Eipä tarvitse luottaa/uskoa yhteenkään Ylen uutiseen jos asia koskee Eu:ta/euroa/maahanmuuttoa/Trumpia tai oikeastaan parempi kun ei usko mihinkään.. Ihan uskomatonta pas""a taas yle!

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Eilenkin oli kunnon nyyhkytarina pää-uutisissa työttömäksi jääneestä Nigerialaisesta ihmissalakuljettajasta...
Ei töitä ja vankilaankin joutunut pari kertaa...
Melkein meni yöunet... NOT !

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Ylä-Anttila ja moni muunkin ns. eurofiili on unohtanut aika paljon:
---
Muistutan vain siitä helppokulkuisesta vapaakauppa-alue EEC:stä (eräänlainen ETA), jonka aikana työ, opiskelu, liikkuminen ja asuminen oli jo hyvin helppoa Euroopassa (itäblokki pois luettuna).

Siitä yhteistyöstä ei tarvinnuta maksaa velkakriisiä, €uro-kriisiä, Schengen- ja Dublin-kriisiä, ns. pakolaiskriisiä, Välimeren konkurssiklaanin ongelmia eikä EU virkoja kyttäävien poliitikkojemme Suomelle kalliiksia käyviä ns. lipomis- ja hillotolppamaksuja.

Opiskeluvuosi Alankomaissa jo 1970-luvun lopulla näytti jo sen, mitä yksilö itsenäisten valtioiden Euroopan normaalista yhteistyöstä saattoi hyötyä ilman integraatio-hirttosilmukkaa.
Nyky-EU on pilannut liialla byrokratiallaan ja säädöstehtailullaan aivan liikaa vapaiden valtioiden keskinäisestä kanssakäymisestä. Siitä ovat todisteena juuri kaikki nuo kriisit ja pakkomielle lisäintegraatiosta.

Euroopalle kyllä - EU- ja €uro-keskisyydelle ei. Höllätään vähän... :-)

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Seppo Saari, soiko orkesteri silloin paremmin jos jokainen orkesterin jäsen soittaa oman halunsa mukaan tai näin jalkapallon mm-aikana yltääkö joukke silloin parhaimpaansa kun sen pelaajat eivät noudata yhteisesti sovittua pelikirjaa. Vain yhtenäinen Eurooppa voi tulevaisuudessa pärjätä Yhdysvaltojen, Venäjän, Kiinan ja muiden Aasian nousevien talouksien kanssa, tämä on syytä ymmärtää, kun haikailee hajanaista Eurooppaa takaisin.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

paremmin ne soittaisi ilman kapelimestaria jos minä olisin kapelimestarina.. tai joukkue pelaisi paremmin jos minä olisin valmentajana!

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Hänen maailmankuvansa ei ole objektiivinen eikä tasapuolinen
.........

Jos kannattaa EU:ta ei ole tasapuolinen???

Entäs jos vastustaa?

Onko sitten tasapuolinen?

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

"Kuperkeikka" Makkosellahan kaikki on objektìivista ja tasapuolista kommenteissaan...
Eiks jeeh...

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#10
Ei ole.

Sinulta taisi jäädä kokonaan ymmärtämättä kommenttini.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Ei kun pitää olla tasapäinen pallo jota voi pyöritellä kaikkialle.
Kaikkein kauhein rikos on kannattaa EU:ta.

Itse äänestin aikoinaan EU:hun liittymisen puolesta, sillä tiellä olen vieläkin.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

"Kaikkein kauhein rikos on kannatta EU:ta"
Juu näin on mutta sarkasmivaroitus hakkaa tapissaan...

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama Vastaus kommenttiin #12

Eli meinaat että olen Makkosen mielipidettä kaikissa asioissa?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Kohottakaamme malja vapaudelle, Ylelle, Merjalle ja EU:lle!

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Eikö tuleva YLE:n toimitusjohtajan pitäisi toimia puolueettomasti kaikissa uutisissa jne.?

Koska sitten kansalaisten luottamus YLE:n toimintaan laskee, jos hän alkaa tutkailla kaikkia uutisia erikseen ja suoltaa sitä mukaa, ei ole mielestäni kelvollinen tekemään pestiä.

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/01/11/ylen-ohje...

"YLEN OHJELMA- JA SISÄLTÖTUOTANNON YLEISET PERIAATTEET

1. Ylen journalismin lähtökohtana ovat Ylen arvot. Ylen journalismin tulee perustua totuudenmukaiseen, olennaiseen ja monipuoliseen tiedonvälitykseen. Sen tulee olla vuorovaikutuksessa kansalaisten kanssa.

Ylen journalismin perusta on oikeisiin tietoihin ja tosiasioihin sekä mahdollisimman tarkkoihin havaintoihin perustuvan maailmankuvan rakennusaineiden tarjoaminen.

Turvaamme puolueettomuuden, riippumattomuuden ja luotettavuuden monipuolisella ja ennakkoluulottomalla tiedonhankinnalla. Otamme huomioon oleelliset tosiseikat sekä eri näkökulmat ja annamme arvostelluille mahdollisuuden samanaikaiseen kuulemiseen. Uskallamme kysyä ja kyseenalaistaa."

Näyttää siltä, että ohjeistukset ovat muuttuneet eikä niitä periaatteita ole noudatettu pitkään aikaan?

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

No kuulemma me poikkeavat emme ole kovassa huudossa nykyään. Meitä saa tölviä vaikka millä nimikkein.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

@18. Poikkeavilla tarkoitat varmaan työttömiä. Kyllä, media on sitä kuukausimitalla haukkunut ja tölvinyt ja ei ihmekään, että kritiikittä on saatu runnottua aktiivimalli läpi ja nyt sitten kauhistellaan Kelan paisuneesta toimeentulotukiongelmasta.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Kyllä huomaa etteivät nämä innokkaimmat EU:n puolustajat ole koskaan tulleet keskustelemaan euron tulevaisuudesta koska eivät näytä ymmärtävän ettei ilman täyttä liittovaltiota ole eurolla tulevaisuutta ja samalla romahtaa koko unelma yhtenäisyydestä.

Risto Koivula

Varsinainen suurvale tuolla on, että muka " EU OLISI JOKIN "VASEMMISTOKESKUSTA" "!

Kissanpaskat.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Aika tyylipuhdas twiitti, mitä paatoksellisuuteen tulee. "jotka ovat valmiita, rohkeina puolustamaan" jne.

Tästä syystä sanoman sisällöstä voisi antaa kouluarvosanaoilla nelosen. Sellaista mitäänsanomatonta ja turhanpäiväistä ulosantia. Propagandapohja tietysti toimii, jos vastaanottaja on virittäytynyt samalle aaltopituudelle. Ei muuten. Toki viihdearvo on parempi kuin sisältö.....eli sen puolesta menettelee.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Ei sitten olekaan posliini? :)

Toimituksen poiminnat