Kimmo Saarikko "Whoever controls the media, controls the mind" Jim Morrison

Ylä-Anttila haluaa lisätä monikulttuurisuutta Ylessä

Monikulttuurisuuden edistäminen poistettiin Ylen tehtävistä vuosi sitten (linkki). Syyskuussa aloittava toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila tuo sen takaisin Ylen Päivän kasvo -haastattelussa: 

"Suomalaisessa mediassa näkyy aika vähän monikulttuurisuus arkisessa tekemisessä. Tämmöisiä asioita pitäisi tuoda enemmän esiin, koska se on sitä arjen vaikuttamista." (linkki)

Yle on kertonut, että konsultti olisi löytänyt Merja Ylä-Anttilan. Yhtä hyvin tai vielä todennäköisemmin hänet löysi Ylen uutistoiminnan johtaja Jouko Jokinen. Sekä Jokinen että Ylä-Anttila ovat Alma Mediasta. Kyllä vakka kantensa löytää. 

Varsinaisten hakijoiden nimet salattiin sekä Jokisen että Ylä-Anttilan kohdalla.

Sekä Jokisella että Ylä-Anttilalla on samanlainen kova sosiaalisen vaikuttamisen halu. Pari päivää ennen nimitysuutistaan Jouko Jokisen Aamulehti ilmoitti linjauksesta, jonka mukaan Aamulehti ottaa käyttöön sukupuolineutraalit tittelit – eduskunnan puhemies on jatkossa puheenjohtaja

Ylen uutistoiminta peesasi, ja teki samantien samansuuntaisen aloitteen (linkki).

Yle on siis siirtynyt "osaksi" Alma Mediaa ja vauhti sen kuin vain kiihtyy. On aivan sama mitä Yle lakiin kirjoitetaan. Viime vuodet ovat osoittaneet, että Yle tekee juuri sitä mitä se itse haluaa.

Oli sitten kyse moni- tai monokulttuurisuudesta niin nykyinen Yle laki pitää purkaa, ja palata vanhaan rehelliseen Yle-lakiin ja organisaatioon. Silloin Ylen tehtävä oli vielä kansainvälisesti käytetty ja pelkistetty "tiedottaa, sivistää ja sopivasti viihdyttää." Kaikkien yleisradioyhtiöiden esikuva BBC on osannut tiivistää sen oivallisesti yhdelle verkkosivulle (linkki).

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Monikulttuurin tuputtamisen osuus Ylessä nostetaan siis 99%:ista 100%:iin. BBC ei liene paras vertailukohta neutraalin tiedottamisen suhteen, vaan on melkoinen propaganda-tuutti itsekin.

Käyttäjän kimmosaarikko kuva
Kimmo Saarikko

Neutraalin uutisoinnin suhteen BBC ei valitettavasti enää nauti kaikilta osin samaa arvostusta kuin ennen. Muussa ohjelmistossa ja tarjonnassa se on edelleen ylivertainen eli dokumenteissa, viihteessä, draamassa jne.

Käyttäjän kimmosaarikko kuva
Kimmo Saarikko

Lyhyt googlettaminen osoittaa, että Aamulehti ei käytäkään uutisoinnissaan eduskunnan puhemiehestä nimikettä puheenjohtaja. Paula Risikko on ollut ja on edelleen Aamulehdessäkin puhemies. Päätoimittaja Jokisen lanseeraama uutinen ja linjaus oli valeuutinen ja mainostemppu.

Toimituksen poiminnat