*

Kimmo Saarikko ”Totuuden salaaminen on ainoa tieteen tuntema säädyttömyys” Sosiologi Edvard Westermarck

Kaikki blogit puheenaiheesta Julkinen palvelu

Kenelle ja mistä Yleisradion vastaava päätoimittaja on vastuussa?

Päätoimittajien yhdistys puolustaa jäseniensä asemaa suhteessa toimittajien sanavanvapauteen kannanotossaan Päätoimittajan tehtävä on kirkas. Sen mukaan "päätoimittajan yksiselitteinen velvollisuus on johtaa toimitusta, päättää ja olla vastuussa sen julkaisemasta sisällöstä."

Onkohan asia selvä ja kirkas myös Ylen kaltaisessa julkisen palvelun yleisradioyhtiössä?

Ylen elitististä verkkomediaa ei pidä maksattaa veronmaksajilla

Yle täytti 90 vuotta. Juhlan puitteissa Ylen toimitusjohtaja Lauri Kivinen ja entinen toimitusjohtaja/televisiojohtaja Arne Wessberg olivat Yle Puheen Ajantasassa. Toimittaja kysyi heiltä visiota 100-vuotiaasta Ylestä. 

Yle luotettavin *huutonaurua*

Juuri julkaistiin tutkimus. jonka mukaan Ylen uutisia kohtaan löytyy eniten luottamusta ihmisillä. Uutisarvostus 2015 -tutkimuksen perusteella Yle on selvästi Suomen luotetuin uutislähde. Peräti  92 % haastatelluista pitää Ylen uutisia luotettavina.

Yle tarvitsee viisasta omistajapolitiikkaa

Yleisradion omistajan näyttää olevan mahdotonta toimia pitkäjänteisesti omistajapolitiikassaan. Viime vaalikaudella saavutettu yksimielisyys Ylen tehtävästä ja rahoituksesta alkoi murentua hetimmiten. Eduskuntapuolueiden sopima rahoitusmalli, laki rahoituksen tasosta ja sen kehityksestä, joutui uudelleen arvioinnin kohteeksi miltei heti lakien voimaantulon jälkeen. Vaatimukset tuoreessa laissa sovitun indeksin jäädyttämisestä torjuttiin eduskunnassa ensimmäisenä vuotena, mutta jo toisena eduskunta päätti ”kertaluonteisesta” indeksin jäädytyksestä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä