*

Kimmo Saarikko ”Totuuden salaaminen on ainoa tieteen tuntema säädyttömyys” Sosiologi Edvard Westermarck

Kaikki blogit puheenaiheesta Päätoimittaja

HS-Gate ja sananvapaus.

Hesarin päätoimittajan avoin kirje lukijoilleen sisälsi erää kohdan, jonka tiimoilta olisi kenties syytä käydä keskustelua.

 

Lainaus:

"Periaatelinjansa mukaisesti Helsingin Sanomat pyrkii puolustamaan ja vahvistamaan moniarvoisen yhteiskunnan kansanvaltaisuutta. Erityistä huomiota lehti kiinnittää mielipiteen vapauden toteutumiseen."

 

Mitä asian tiimoilta haluaisin tarkennettavaksi on:

Mihin Yle tarvitsee päätoimittajaa?

Yleisradiossa on nykyään uutis- ja ajankohtaistoiminnan päätoimittaja. Ennen Yleisradiossa oli vain uutistoiminnan päällikkö. Hän huolehti lähinnä käytännön asioista. Toimituksellinen vastuu oli toimittajien itsensä harteilla. Jos jotain vastuukysymyksiä tuli, niin Yleisradion lakimiehet osasivat asiansa.

Kaupallisessa mediassa ja järjestöjen ym. julkaisuissa päätoimittaja edustaa omistajan ääntä ja agendaa. Hän valvoo ja vastaa, että julkaisun työntekijät eivät potki aisan yli.

Neljäs valtiomahti keräsi rivinsä

Evelyn Beatrice Hallin sanat ovat syöpyneet minuun sen verran syvälle, että minulla on ollut vaikeuksia muodostaa selvää mielipidettä eräästä nimeltämainitsemattomasta verkkosivustosta.

Erään toimittajan yli kymmenen vuoden takaisella tuomiolla repostelu, sekä hyökkäys suomalaisen verkkokaupan edelläkävijää vastaan ratkaisivat tilanteen omalta osaltani - puolustan kyllä edelleen sivuston sananvapautta, mutta vastustan itse sivustoa.

Asian tiimoilta on tänään julkaistu kaksikin uutista:

„Nuoria testosteroniohjattuja syyrialaisia.“

Otsikko on itävaltalaisen „Kronen Zeitung“ päätomittajan Christoph Biron pääkirjoituksesta viikonlopulta.

Biro on ensimmäinen Euroopan päätoimittaja, joka on livennyt EU:n „Me hoidetaan tämä“ – jargonista.

Tämä ulostulo on aiheuttanut suunnattoman närkästyksen. Miehen kirjoituksesta on tehty tiistain puoleen päivään mennessä 37 valitusta.

 

Herra Biron avautuminen kokonaisuudessaan oli seuraavanlainen:

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä